Ha igazán látványosan akarjuk tálalni a sütőtökös bablevest, akkor a tök kivájt hélyába tegyük az asztalra! Ehhez úgy kell elfelezni a tököt, hogy egyrészt ne billegjen az asztalon, másrészt legalább 2 cm vastag héját hagyjunk neki!
A babot áztassuk be a leves készítése előtt egy nappal!
Sütőtökös bableves
Hozzávalók
- 35 dkg fehér bab
- 1 kg megtisztított sütőtök
- 4 krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 és 1/4 dl olaj
- ételízesítő.
A sütőtökös bableves elkészítése
- Az előző nap beáztatott babot lábasba tesszük, annyi vizet adunk hozzá, hogy kétujjnyira ellepje, és felforraljuk.
- Hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott tököt és burgonyát, lefedjük, kb. 2 és fél óráig pároljuk, majd a tűzről levéve 5 percig állni hagyjuk.
- Ételízesítővel megszórjuk, és villával kicsit összenyomkodjuk.
- A finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát olajban aranysárgára pirítjuk, tálaláskor a levesbe keverjük, megszórjuk zellerlevéllel.
- Az előző nap beáztatott babot lábasba tesszük, annyi vizet adunk hozzá, hogy kétujjnyira ellepje, és felforraljuk.
- Hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott tököt és burgonyát, lefedjük, kb. 2 és fél óráig pároljuk, majd a tűzről levéve 5 percig állni hagyjuk.
- Ételízesítővel megszórjuk, és villával kicsit összenyomkodjuk.
- A finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát olajban aranysárgára pirítjuk, tálaláskor a levesbe keverjük, megszórjuk zellerlevéllel.