Sütőtökös bableves receptje

Ha igazán látványosan akarjuk tálalni a sütőtökös bablevest, akkor a tök kivájt hélyába tegyük az asztalra! Ehhez úgy kell elfelezni a tököt, hogy egyrészt ne billegjen az asztalon, másrészt legalább 2 cm vastag héját hagyjunk neki!

A babot áztassuk be a leves készítése előtt egy nappal!

Sütőtökös bableves

Hozzávalók

  • 35 dkg fehér bab
  • 1 kg megtisztított sütőtök
  • 4 krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 és 1/4 dl olaj
  • ételízesítő.

A sütőtökös bableves elkészítése

  1. Az előző nap beáztatott babot lábasba tesszük, annyi vizet adunk hozzá, hogy kétujjnyira ellepje, és felforraljuk.
  2. Hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott tököt és burgonyát, lefedjük, kb. 2 és fél óráig pároljuk, majd a tűzről levéve 5 percig állni hagyjuk.
  3. Ételízesítővel megszórjuk, és villával kicsit összenyomkodjuk.
  4. A finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát olajban aranysárgára pirítjuk, tálaláskor a levesbe keverjük, megszórjuk zellerlevéllel.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc − tizenkettő =

Scroll to top