Krumplis sárgarépa-krémleves

A krumplis sárgarépa-krémleves elkészítéséhez szükségünk lesz kész zöldséglevesre, amit akár leveskockából is megfőzhetünk. Ha nincs botmixerünk, akkor azon kell elgondolkodni, hogyan fogjuk pépesíteni a főtt sárgarépát és a krumplit!

Ez a leves egészséges és igazán karcsúsító is, természetesen csak akkor, ha a soványabb (12%-os) tejföllel készítjük…

Kevesebb mint egy óra alatt kész és még finom is!

Sárgarépa-krémleves

Krumplis sárgarépa-krémleves recept

Hozzávalók

  • 40 dkg sárgarépa
  • 2 közepes burgonya
  • 2 teáskanál olaj
  • 2 evőkanál tejföl
  • 5 dl zöldségleves
  • petrezselyem
  • só, bors

Elkészítése

  1. A sárgarépát és a krumplit megtisztítjuk és apróra összevágjuk.
  2. Kevés olajban megpirítjuk, majd felöntjük a kész zöldséglevessel és amíg az összetevők megpuhulnak, kb.: negyed óráig főzzük.
  3. Ezután botmixerrel pürésítjük, belekeverjük a tejfölt, ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.
  4. A tűzre visszatéve összeforraljuk.
  5. Pirított kenyérkockával, vagy levesgyönggyel, esetleg petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Egy finom krémleves ebédre vagy vacsorára? Miért is ne? A fenti részletes leírás alapján próbáld meg elkészíteni ezt az olcsó és finom levest!

A hagyományos sárgarépa-krémleves receptjét a hivatkozásra kattintva tudod megtekinteni.

Fotó: Pixabay

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

19 − tizenöt =