A krumplis sárgarépa-krémleves elkészítéséhez szükségünk lesz kész zöldséglevesre, amit akár leveskockából is megfőzhetünk. Ha nincs botmixerünk, akkor azon kell elgondolkodni, hogyan fogjuk pépesíteni a főtt sárgarépát és a krumplit!
Ez a leves egészséges és igazán karcsúsító is, természetesen csak akkor, ha a soványabb (12%-os) tejföllel készítjük…
Kevesebb mint egy óra alatt kész és még finom is!
Krumplis sárgarépa-krémleves recept
Hozzávalók
- 40 dkg sárgarépa
- 2 közepes burgonya
- 2 teáskanál olaj
- 2 evőkanál tejföl
- 5 dl zöldségleves
- petrezselyem
- só, bors
Elkészítése
- A sárgarépát és a krumplit megtisztítjuk és apróra összevágjuk.
- Kevés olajban megpirítjuk, majd felöntjük a kész zöldséglevessel és amíg az összetevők megpuhulnak, kb.: negyed óráig főzzük.
- Ezután botmixerrel pürésítjük, belekeverjük a tejfölt, ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.
- A tűzre visszatéve összeforraljuk.
- Pirított kenyérkockával, vagy levesgyönggyel, esetleg petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Egy finom krémleves ebédre vagy vacsorára? Miért is ne? A fenti részletes leírás alapján próbáld meg elkészíteni ezt az olcsó és finom levest!
A hagyományos sárgarépa-krémleves receptjét a hivatkozásra kattintva tudod megtekinteni.
Fotó: Pixabay