Sárgadinnyeleves

Nyári leveseink sorába a sárgadinnyeleves receptje következik. Amikor sárgadinnyét veszünk a piacon, akkor először is az illatát, másodszor a szára környékét vizsgáljuk meg. Ha  utóbbit puhának érezzük, akkor a dinnye már megfelelően megérett arra, hogy elfogyasszuk, vagy akár egy hűsítő sárgadinnyelevest készítsünk belőle.

Sárgadinnyeleves receptje

Hozzávalók

2 közepes sárgadinnye,
1 l tej,
1 dl tejszín,
porcukor,
őrölt fahéj,
vaníliás cukor,
citromlé,
2 evőkanál durvára vágott mandula.

Sárgadinnyeleves elkészítése

A sárgadinnyék külsejét alaposan megmossuk, majd szárazra töröljük, és cikkcakkban kettévágjuk.
A 4 fél dinnye magvas belsejét kikaparjuk, a sárga belét pedig részben karalábévájóval, részben kanállal kikanalazzuk.
A formás gömböcskékből félreteszünk, a többi dinnyebelet hideg tejjel összeturmixoljuk, közben porcukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, és néhány csepp citromlével ízesítjük.
Turmixolás után belekeverjük a tejszínt, majd a sárgadinnye gömböcskéket.
A dinnye héjába adagolva tálaljuk, és megszórjuk durvára vágott mandulával.
 
 

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenegy + kettő =

Scroll to top