Sajtos zöldségleves

Sajtos zöldségleves receptje

Gomba, sajt és zöldség. Ezek a finomságok mind benne vannak a sajtos zöldséglevesben, akkor nagyon finom lehet. Szerintem egy próbát megér! Levesek a kedvencek között.

A sajtos zöldségleves hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 4 szál újhagyma,
  • 4 sárgarépa,
  • 20 dkg gomba,
  • 1,5 dl zöldségleves ( leveskockából)
  • 10 dkg krémsajt,
  • fél csokor petrezselyem,
  • olaj,
  • őrölt fehér bors,
  • só.

A sajtos zöldségleves elkészítése

  1. A hagymát, sárgarépát vékonyan felkarikázzuk, a gombát vékony szeletekre vágjuk.
  2. Kevés felforrósított olajban valamennyit megpirítjuk, majd felöntjük leveslével, és kb. 15 percig főzzük.
  3. Ízlés szerint fűszerezzük, majd levesszük a tűzről.
  4. A forró levesbe belekeverjük a krémsajtot, és finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Tálalás

Vágott petrezselyemmel, lehetőleg nem szárítottal!

Trükk

A tűzről vegyük le, de még legyen forró a leves, amikor belekeverjük a sajtot.

 

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × három =

Scroll to top