Vegán medvehagyma-krémleves

A vegán medvehagyma-krémleveshez sűrítésnek krumplit és tejszínt helyettesítő, főzéshez használható rizskészítményt használunk. Utóbbi általában 2 dl-es kiszerelésben megtalálható a boltok vegán polcain.

Március közepétől már megterem a medvehagyma, így joggal mondhatjuk, hogy ez egy friss, tavaszi leves recept. Ha magad szeded a medvehagymát, csak arra kell figyelned (de arra nagyon!), hogy ne keverd össze a gyöngyvirággal! Ehhez itt találsz segítséget: medvehagyma vagy gyöngyvirág?

Lássuk a receptet! Készíts elő egy botmixert, egy leveses lábast és kezdhetjük is.

Vegán medvehagyma-krémleves recept

A recept elkészítésében semmi bonyolult nincsen, de hogy még egyértelműbb legyen, ezen az oldalon, lent megtalálod azt a videót, amiben megmutatom én hogyan készítettem el.

Hozzávalók

  • 1 evőkanál növényi olaj,
  • 1 db közepes vöröshagyma,
  • 1 db krumpli,
  • 6 dl víz,
  • 1 db leveskocka,
  • 1 csokor medvehagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 2 dl rizskészítmény főzéshez (növényi tejszín),
  • só,
  • bors.

Medvehagyma-krémleves elkészítése

  1. Tisztítsd meg a vöröshagymát, vágd fel apró kockákra és fonnyaszd meg az olajon.
  2. Pucold meg a krumplit, kockázd fel és dobd a hagymához a lábasba. Engedd fel a vízzel, tedd bele a leveskockát és forrald fel.
  3. Pucold meg a medvehagymát, folyóvíz alatt mosd meg (ne áztasd!) a vastag szárát vágd le, majd darabold fel. Nem kell apróra vágni, hisz a turmix úgyis összeaprítja majd.
  4. Amikor a krumpli már majdnem megfőtt, beledobjuk a durvára vágott medvehagymát és a felszeletelt fokhagymát. Utóbbit is felesleges áttörni, majd a botmixer elintézi.
  5. Hagyd együtt főni az alapanyagokat kb.: 10 percig, majd az előkészített botmixerrel homogenizáld a medvehagyma-krémleves állagát.
  6. Tedd vissza a tűzhelyre, a sűrítéshez használt rizskészítményhez merj hozzá pár kanál levest, keverd össze simára, majd öntsd a levesbe folytonos keverés mellett.
  7. Most jött el az ideje, hogy megsózd és borsozd. Egyikből sem kell sok, inkább többször kóstolj, mint egyszer elsózd, vagy túl borsozd a levest!
  8. Ezután az első forrásig főzd a levest. Hagyd langyosra hűlni (ez a leves forrón nem olyan finom), és már tálalhatod is.

Én „üresen” szeretem de szokták pirított kenyérkockával, levesgyönggyel, sajtos kenyérszelettel vagy reszelt sajttal is tálalni.

Medvehagyma-krémleves recept videó


Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

három × négy =