Recept:
Kedvenc receptet még nem publikáltunk marhaszegyből most karácsonyi étel gyanánt közre adunk egyet. Hogy mi az a marhaszegy? Kétféle is van, a trükk részben, a recept végén elolvashatja. Lássuk a receptet!
A marhaszegyet sós vízben feltesszük főni, amikor félig megpuhult, hozzáadjuk a beáztatott lencsét. Babérlevéllel ízesítjük, puhára főzzük, a húst kivesszük belőle és kockára vágjuk. Rántást készítünk, megpirítjuk benne a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Besűrítjük a levest, majd a mustárral és a tejföllel ízesítjük. Beletesszük a húst és felforraljuk.
Hozzávalók
- 20 dkg lencse,
- 40 dkg füstölt marhaszegy,
- 1 fej hagyma,
- 5 dkg liszt,
- 1,5 dl tejföl,
- 3 evőkanál olaj,
- 2 babérlevél,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 2 evőkanál mustár,
- só
Tálalás
Ahogy egy levest tálalunk. ne csodálkozzunk azon, ha valaki kenyeret kér a leveshez! Adhatunk hozzá egy tálkába még tejfölt is.
Trükk
A lencsét az étel elkészítése előtti napon áztassuk be! Jó étvágyat!
Marha szegy két helyen van a marhán:
Szegy eleje: a nyaka és az első lába közötti húsos rész.
Szegy hátulja: a hátszín alatt, az első és a hátsó láb közötti rész a marha oldalán.