Karácsonyi lencseleves füstölt marhaszeggyel

Recept:

Kedvenc receptet még nem publikáltunk marhaszegyből most karácsonyi étel gyanánt közre adunk egyet. Hogy mi az a marhaszegy? Kétféle is van, a trükk részben, a recept végén elolvashatja. Lássuk a receptet!

A marhaszegyet sós vízben feltesszük főni, amikor félig megpuhult, hozzáadjuk a beáztatott lencsét. Babérlevéllel ízesítjük, puhára főzzük, a húst kivesszük belőle és kockára vágjuk. Rántást készítünk, megpirítjuk benne a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Besűrítjük a levest, majd a mustárral és a tejföllel ízesítjük. Beletesszük a húst és felforraljuk.

Hozzávalók

  • 20 dkg lencse,
  • 40 dkg füstölt marhaszegy,
  • 1 fej hagyma,
  • 5 dkg liszt,
  • 1,5 dl tejföl,
  • 3 evőkanál olaj,
  • 2 babérlevél,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 2 evőkanál mustár,

Tálalás

Ahogy egy levest tálalunk. ne csodálkozzunk azon, ha valaki kenyeret kér a leveshez! Adhatunk hozzá egy tálkába még tejfölt is.

Trükk

A lencsét az étel elkészítése előtti napon áztassuk be! Jó étvágyat!

Marha szegy két helyen van a marhán:

Szegy eleje: a nyaka és az első lába közötti húsos rész.
Szegy hátulja: a hátszín alatt, az első és a hátsó láb közötti rész a marha oldalán.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × öt =

Scroll to top