Krumplileves (burgonyaleves) receptünk hagyományos módon készül. Tavasszal és nyáron tegyünk bele friss paradicsomot, paprikát, ízlés szerint egyéb friss zöldséget is! A leveshez rántást kell készíteni.
Krumplileves (burgonyaleves) hozzávalók, elkészítése
Hozzávalók
- fél kg krumpli,
- másfél evőkanál olaj,
- 2 dkg liszt,
- egy kisebb vöröshagyma,
- zöldpetrezselyem,
- 1-1 szál sárgarépa, fehérrépa,
- 1 paradicsom,
- 1 zöldpaprika,
- pirospaprika, só.
Krumplileves (burgonyaleves) elkészítése
- Először sárgarépát, fehérrépát, egy hagymát paprikát paradicsomot sós vízben félpuhára főzünk.
- A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és belerakjuk a többi közé.
- Az olajból és lisztből világos zsemle színű rántást készítünk, beletesszük a pirospaprikát és berántjuk vele a levest.
- Tálalás előtt ízlés szerint petrezselyemzöldet szórunk a tetejére.