Krumplileves

Krumplileves | kedvenc-receptek.huKrumplileves (burgonyaleves) receptünk hagyományos módon készül. Tavasszal és nyáron tegyünk bele friss paradicsomot, paprikát, ízlés szerint egyéb friss zöldséget is! A leveshez rántást kell készíteni.

Krumplileves (burgonyaleves) hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • fél kg krumpli,
  • másfél evőkanál olaj,
  • 2 dkg liszt,
  • egy kisebb vöröshagyma,
  • zöldpetrezselyem,
  • 1-1 szál sárgarépa, fehérrépa,
  • 1 paradicsom,
  • 1 zöldpaprika,
  • pirospaprika, só.

Krumplileves (burgonyaleves) elkészítése

  1. Először sárgarépát, fehérrépát, egy hagymát paprikát paradicsomot sós vízben félpuhára főzünk.
  2. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és belerakjuk a többi közé.
  3. Az olajból és lisztből világos zsemle színű rántást készítünk, beletesszük a pirospaprikát és berántjuk vele a levest.
  4. Tálalás előtt ízlés szerint petrezselyemzöldet szórunk a tetejére.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc + 20 =

Scroll to top