Hagyományos krumplileves

Krumplileves (burgonyaleves) receptünk hagyományos módon készül. Tavasszal és nyáron tegyünk bele friss paradicsomot, paprikát, ízlés szerint egyéb friss zöldséget is! A leveshez rántást kell készíteni.

Krumplileves (burgonyaleves) recep

Hozzávalók

  • fél kg krumpli,
  • másfél evőkanál olaj,
  • 2 dkg liszt,
  • egy kisebb vöröshagyma,
  • zöldpetrezselyem,
  • 1-1 szál sárgarépa, fehérrépa,
  • 1 paradicsom,
  • 1 zöldpaprika,
  • pirospaprika, só.

A hagyományos krumplileves elkészítése

  1. Először sárgarépát, fehérrépát, egy hagymát paprikát paradicsomot sós vízben félpuhára főzünk.
  2. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és belerakjuk a többi közé.
  3. Az olajból és lisztből világos zsemle színű rántást készítünk, beletesszük a pirospaprikát és berántjuk vele a levest.
  4. Tálalás előtt ízlés szerint petrezselyemzöldet szórunk a hagyományos krumplileves tetejére.

Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


Jó étvágyat!

Összefoglaló

Hagyományos krumplileves - Kedvenc Receptek

Hagyományos krumplileves recept, mely otthon is könnyen elkészíthető. Nem kell félni az egyszerű ételektől! Próbáld ki a receptet!

Típus: Leves, előétel

Nemzeti konyha: Magyar

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT50M

Összes idő: PT60M

Hozzávalók:

  • krumpli
  • olaj
  • liszt
  • vöröshagyma
  • petrezselyem zöldje
  • sárgarépa
  • fehér répa
  • paradicsom
  • zöldpaprika
  • csemege piros paprika
  • víz

Recept útmutatások: Krumplileves (burgonyaleves) receptünk hagyományos módon készül. Tavasszal és nyáron tegyünk bele paradicsomot, paprikát, ízlés szerint egyéb friss zöldséget is! Ehhez a recepthez rántást kell készíteni!

Szerkesztő Értékelése:
4.19

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

10 + 2 =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház