Karácsonyi borleves

Kellemes ünnepi leves a fehér borból készült karácsonyi borleves. Előmelegített edénykében, forrón tálaljuk!

Karácsonyi borleves hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 6 dl száraz fehérbor,
  • 10 dkg cukor,
  • 6 tojássárgája,
  • fél citrom héja,
  • szegfűszeg, fahéj.

Karácsonyi borleves elkészítése

  1. A bort 2 dl vízzel felhígítjuk, a fűszerekkel felforraljuk.
  2. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd állandóan kevergetve rászűrjük a bort.
  3. Tovább kevergetve kis lángon felforraljuk.
  4. Előmelegített csészékben tálaljuk.

Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


levesek, leves, leves receptek | kedvenc-receptek.hu

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

húsz − 7 =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház