Csak reménykedni tudunk, hogy amikor a jeges dinnyeleves receptje megjelenik, éppen tombol a kánikula, reális áron kapható a dinnye, azaz minden adott egy hűsítő gyümölcsleves elkészítéséhez. A Balaton partján, ahol éppen 30 fok felett van árnyékban a hőmérő higanyszála, egy hangulatos étterem teraszán mi esne jobban: egy forró gulyásleves, vagy egy jéghidegen fogyasztandó dinnyeleves? Ételünk tálalása is egyedi, érdemes átolvasni a receptet.
Jeges dinnyeleves receptje
Hozzávalók
- 2 kg-os görögdinnye,
- 2 cm-es friss gyömbér,
- 50 dkg sárgadinnye,
- 5 cl juharszirup.
Jeges dinnyeleves elkészítése
- Eltávolítjuk a görögdinnye héját, és magvait, majd mixerrel pépesítjük a húsát.
- A pürét, és a sárgadinnyét 2 órára hűtőbe tesszük.
- Meghámozzuk, majd nagyon vékony, szinte átlátszó szeletekre vágjuk a gyömbért.
- Félbevágjuk a sárgadinnyét, kikanalazzuk a magokat, majd karalábévájóval gömböcskéket vájunk a húsából.
- Belekeverjük a juharszirupot a görögdinnyepürébe, és jól felverjük.
- Tányérokba merjük a levest, majd elosztjuk benne a sárgadinnye-gömböcskéket, és azonnal tálaljuk.