Jeges dinnyeleves

Csak reménykedni tudunk, hogy amikor a jeges dinnyeleves receptje megjelenik, éppen tombol a kánikula, reális áron kapható a dinnye, azaz minden adott egy hűsítő gyümölcsleves elkészítéséhez. A Balaton partján, ahol éppen 30 fok felett van árnyékban a hőmérő higanyszála, egy hangulatos étterem teraszán mi esne jobban: egy forró gulyásleves, vagy egy jéghidegen fogyasztandó dinnyeleves? Ételünk tálalása is egyedi, érdemes átolvasni a receptet.

dinnye, görögdinnye

Jeges dinnyeleves receptje

Hozzávalók

  • 2 kg-os görögdinnye,
  • 2 cm-es friss gyömbér,
  • 50 dkg sárgadinnye,
  • 5 cl juharszirup.

Jeges dinnyeleves elkészítése

  1. Eltávolítjuk a görögdinnye héját, és magvait, majd mixerrel pépesítjük a húsát.
  2. A pürét, és a sárgadinnyét 2 órára hűtőbe tesszük.
  3. Meghámozzuk, majd nagyon vékony, szinte átlátszó szeletekre vágjuk a gyömbért.
  4. Félbevágjuk a sárgadinnyét, kikanalazzuk a magokat, majd karalábévájóval gömböcskéket vájunk a húsából.
  5. Belekeverjük a juharszirupot a görögdinnyepürébe, és jól felverjük.
  6. Tányérokba merjük a levest, majd elosztjuk benne a sárgadinnye-gömböcskéket, és azonnal tálaljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 + 19 =

Scroll to top