Húsos csontleves

Húsos sertés karajcsontból és sokféle zöldségből készítjük a közkedvelt levest. A csontról lefejtett hússal tálaljuk. Lássuk a receptet!

Csontleves cérnametélttel

Hozzávalók

  • 1 kg karajcsont,
  • 2-3 db sárgarépa,
  • 2 fehérrépa (gyökér),
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1-2 db gomba,
  • fél fej karalábé,
  • zeller vagy zöldje,
  • szerecsendió,
  • bors,
  • só,
  • kevés ételízesítő,
  • cérnametélt.

A húsos csontleves elkészítése

  1. A karajcsontokat megmossuk, hideg vízben feltesszük főni.
  2. Személyenként kb. 3-4 dl vizet számítunk.
  3. Mikor felforrt, a habját leszedjük és bezöldségeljük az előre elkészített zöldséggel.
  4. Sóval, borssal, szerecsendióval, ételízesítővel fűszerezzük.
  5. Lassú tűzön kb. 3-4 órát főzzük, majd leszűrjük.
  6. A közben kifőzött metélt tésztát a zöldséggel együtt és a csontról lefejtett húst a levesestálba rakjuk.
  7. A forró levest rámerjük.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenhét − öt =

Scroll to top