Húsos sertés karajcsontból és sokféle zöldségből készítjük a közkedvelt levest. A csontról lefejtett hússal tálaljuk. Lássuk a receptet!
Hozzávalók
- 1 kg karajcsont,
- 2-3 db sárgarépa,
- 2 fehérrépa (gyökér),
- 1 fej vöröshagyma,
- 1-2 db gomba,
- fél fej karalábé,
- zeller vagy zöldje,
- szerecsendió,
- bors,
- só,
- kevés ételízesítő,
- cérnametélt.
A húsos csontleves elkészítése
- A karajcsontokat megmossuk, hideg vízben feltesszük főni.
- Személyenként kb. 3-4 dl vizet számítunk.
- Mikor felforrt, a habját leszedjük és bezöldségeljük az előre elkészített zöldséggel.
- Sóval, borssal, szerecsendióval, ételízesítővel fűszerezzük.
- Lassú tűzön kb. 3-4 órát főzzük, majd leszűrjük.
- A közben kifőzött metélt tésztát a zöldséggel együtt és a csontról lefejtett húst a levesestálba rakjuk.
- A forró levest rámerjük.
Ez teszik, ezt megosztom!