Húsos csontleves

Húsos sertés karajcsontból és sokféle zöldségből készítjük a közkedvelt levest. A csontról lefejtett hússal tálaljuk. Lássuk a receptet!

Csontleves cérnametélttel

Hozzávalók

  • 1 kg karajcsont,
  • 2-3 db sárgarépa,
  • 2 fehérrépa (gyökér),
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1-2 db gomba,
  • fél fej karalábé,
  • zeller vagy zöldje,
  • szerecsendió,
  • bors,
  • só,
  • kevés ételízesítő,
  • cérnametélt.

A húsos csontleves elkészítése

  1. A karajcsontokat megmossuk, hideg vízben feltesszük főni.
  2. Személyenként kb. 3-4 dl vizet számítunk.
  3. Mikor felforrt, a habját leszedjük és bezöldségeljük az előre elkészített zöldséggel.
  4. Sóval, borssal, szerecsendióval, ételízesítővel fűszerezzük.
  5. Lassú tűzön kb. 3-4 órát főzzük, majd leszűrjük.
  6. A közben kifőzött metélt tésztát a zöldséggel együtt és a csontról lefejtett húst a levesestálba rakjuk.
  7. A forró levest rámerjük.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × három =

Scroll to top