A húsleves karajcsontból és csirkehúsból készítve. Beleteszünk az ételbe minden finomságot, amit csak lehet. A mai napig az ünnepi levesek közül ez a legnépszerűbb, a vasárnapi ebédek, ünnepi asztalok elmaradhatatlan fogása. Mi a recept szerint gazdagon, sokféle hússal, zöldséggel készítjük, nálunk ez vált be.
Ha felmerül benned a kérdés, hogy „milyen levest főzzek az ünnepekre?„, a válasz az esetek döntő többségében úgyis az lesz, hogy egy finom húslevest!
Nézd meg a legnépszerűbb ünnepi leves receptjét, mitől lesz tartalmas és laktató az étel!
Húsleves hozzávalók
- 1 db húsos karajcsont
- 1 db csirkeszárny
- 1 db csirke farhát
- 3 db csirkemáj
- 4-5 nagy sárgarépa
- 3 fehérrépa
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- fél zellergumó
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 szem egész bors
- só
- bors
- 15 dkg cérnametélt
Húsleves karajcsontból és csirkehúsból recept
- A húsokat megtisztítjuk, szükség esetén daraboljuk.
- A hagymákat, zöldségeket is megtisztítjuk, a sárgarépákat hosszában szeleteljük, a fehérrépákat nem szükséges, ha olyan vékonyak, mint a mi levesünk alapanyaga.
Mire figyelj a húsleves készítése során?
A csirkehúsokat alaposan tisztítsd meg, szükség esetén a bőrön maradt pihéket kapard le! Csak a tökéletesen megtisztított hús gusztusos és finom, csak az ilyet teheted az ünnepi asztalra.
Erős paprikát ne használj a főzés során! Aki szereti a csípős ízeket, az utólag is tehet a levesbe, aki nem szereti, az viszont nem tudja semlegesíteni. Természetesen a sóval is csak csínján bánj! Ha kell, utólag is megsózhatod. Ha elsóztad a levest, főzz bele egy-két megpucolt burgonyát, ha szerencséd van semlegesíti a sós ízt.
Jelentősen befolyásolja az ízeket a sárgarépa. Ha túl sokat teszel a levesbe, akkor édeskés lesz!
Arany igazság: minél jobb alapanyagokat használsz, annál ízletesebb lesz a húslevesed. Ha van rá mód, friss zöldségeket használ, ne mirelitet! Megfigyelted, hogy nincs a receptben ételízesítő?
Akkor lesz a legfinomabb a leves, ha lassan főzöd, épp hogy csak gyöngyözik a teteje.
Összefoglaló
Húsleves csirkehúsból és karajcsontból gazdagon
A húsleves a mai napig az ünnepi levesek közül a legnépszerűbb, a vasárnapi ebédek, ünnepi asztalok elmaradhatatlan fogása. Mi a recept szerint gazdagon, sokféle hússal, zöldséggel készítjük, nálunk ez vált be.
Típus: Előétel
Nemzeti konyha: Magyar
Előkészítési idő: PT30M
Főzési idő: PT2H
Összes idő: PT2H30M
Hozzávalók:
- húsos karajcsont
- csirkeszárny
- csirke farhát
- csirkemáj
- sárgarépa
- fehérrépa
- zöldpaprika
- paradicsom
- zellergumó
- vöröshagyma
- fokhagyma
- egész bors
- só
- őrölt bors
- cérnametélt
Recept útmutatások: Tisztítsd meg a hózzávalókat és egy nagy lábasban főzd meg a húslevest!
4.23
Tudtad, hogy a másnaposság ellen valódi orvosság a forró húsleves?