Húsleves karajcsontból – húsleves recept

A húsleves karajcsontból és csirkehúsból készítve. Beleteszünk az ételbe minden finomságot, amit csak lehet.  A mai napig az ünnepi levesek közül ez a legnépszerűbb, a vasárnapi ebédek, ünnepi asztalok elmaradhatatlan fogása. Mi a recept szerint gazdagon, sokféle hússal, zöldséggel készítjük, nálunk ez vált be.


Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


Ha felmerül benned a kérdés, hogy „milyen levest főzzek az ünnepekre?„, a válasz az esetek döntő többségében úgyis az lesz, hogy egy finom húslevest!

Nézd meg a legnépszerűbb ünnepi leves receptjét, mitől lesz tartalmas és laktató az étel!

Húsleves hozzávalók

  • 1 db húsos karajcsont
  • 1 db csirkeszárny
  • 1 db csirke farhát
  • 3 db csirkemáj
  • 4-5 nagy sárgarépa
  • 3 fehérrépa
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • fél zellergumó
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 szem egész bors
  • bors
  • 15 dkg cérnametélt

Húsleves karajcsontból és csirkehúsból recept

  1. A húsokat megtisztítjuk, szükség esetén daraboljuk.
  2. A hagymákat, zöldségeket is megtisztítjuk, a sárgarépákat hosszában szeleteljük, a fehérrépákat nem szükséges, ha olyan vékonyak, mint a mi levesünk alapanyaga.
Húsleves gazdagon: alaposan megtisztítjuk a zöldségeket, daraboljuk
Alaposan megtisztítjuk a zöldségeket, daraboljuk
  • Egy közepes nagyságú fazékba tesszük a húsokat és a zöldségeket, vízzel teletöltjük úgy, hogy ellepje, majd lassú tűzön odatesszük főni. Sóval, borssal ízesítjük. Kevergetni nem kell!
  • Húsleves recept: a húsleves főzése lassú tűzön
    A húsleves főzése lassú tűzön
  • Főlés közben a húsleves karajcsontból és húsból készítve is habzik, ezért a tetejéről folyamatosan szedjük le felesleges habot.
  • Külön lábasban tegyünk fel sós vizet melegedni, ebben főzzük meg a cérnametéltet és tálaláskor is külön tányérra tegyük az asztalra, így mindenki ízlése szerint tud majd belőle szedni.
  • A cérnametélt külön főzve, külön tálalva a vasárnapi leves mellé
    A cérnametélt külön főzve, külön tálalva
  • Amikor a húsok és a zöldségek megpuhultak, kész a leves, akkor pár perc pihentetés után le kell szűrni. A húsokat és a zöldségeket (répákat) valamint a cérnametéltet külön tálald a leveses tál mellé!
  • Húsleves karajcsontból - húsleves recept
    Jó étvágyat a húsleveshez!

    Mire figyelj a húsleves készítése során?

    A csirkehúsokat alaposan tisztítsd meg, szükség esetén a bőrön maradt pihéket kapard le! Csak a tökéletesen megtisztított hús gusztusos és finom, csak az ilyet teheted az ünnepi asztalra.

    Erős paprikát ne használj a főzés során! Aki szereti a csípős ízeket, az utólag is tehet a levesbe, aki nem szereti, az viszont nem tudja semlegesíteni. Természetesen a sóval is csak csínján bánj! Ha kell, utólag is megsózhatod. Ha elsóztad a levest, főzz bele egy-két megpucolt burgonyát, ha szerencséd van semlegesíti a sós ízt.

    Jelentősen befolyásolja az ízeket a sárgarépa. Ha túl sokat teszel a levesbe, akkor édeskés lesz!

    Arany igazság: minél jobb alapanyagokat használsz, annál ízletesebb lesz a húslevesed. Ha van rá mód, friss zöldségeket használ, ne mirelitet! Megfigyelted, hogy nincs a receptben ételízesítő?

    Akkor lesz a legfinomabb a leves, ha lassan főzöd, épp hogy csak gyöngyözik a teteje.

    Összefoglaló

    Húsleves csirkehúsból és karajcsontból gazdagon

    A húsleves a mai napig az ünnepi levesek közül a legnépszerűbb, a vasárnapi ebédek, ünnepi asztalok elmaradhatatlan fogása. Mi a recept szerint gazdagon, sokféle hússal, zöldséggel készítjük, nálunk ez vált be.

    Típus: Előétel

    Nemzeti konyha: Magyar

    Előkészítési idő: PT30M

    Főzési idő: PT2H

    Összes idő: PT2H30M

    Hozzávalók:

    • húsos karajcsont
    • csirkeszárny
    • csirke farhát
    • csirkemáj
    • sárgarépa
    • fehérrépa
    • zöldpaprika
    • paradicsom
    • zellergumó
    • vöröshagyma
    • fokhagyma
    • egész bors
    • őrölt bors
    • cérnametélt

    Recept útmutatások: Tisztítsd meg a hózzávalókat és egy nagy lábasban főzd meg a húslevest!

    Szerkesztő Értékelése:
    4.23

    Tudtad, hogy a másnaposság ellen valódi orvosság a forró húsleves?

    Ez teszik, ezt megosztom!

    Szólj hozzá!

    8 + 12 =

    Forró levegős sütő, prémium kategória:

    Cosori webáruház