Halleves karácsonyra

A halleves karácsonyra talán azért jobb választás a hagyományos halászlénél, mert kevésbé terheli meg a gyomrot az ünnepek alatt, mint a halászlé.

A halászlé inkább való főételnek, önmagában is megállja a helyét. A halleves pedig inkább leves, azaz utána még elfér a bendőnkben még egy (két…) fogás.

Próbáld ki a finom leves recept elkészítését!

Halleves karácsonyra hozzávalók

  • 1 kg ponty halcsont,
  • 30 dkg pontyhús,
  • 20 dkg pontyikra,
  • 2 zsemle,
  • 20-20 dkg sárga és fehérrépa,
  • 1 fej hagyma,
  • 3 dl tejföl,
  • 1 dl fehérbor,
  • 1 citrom,
  • 2 babérlevél,
  • fél csokor metélőhagyma,
  • egész bors,
  • pirospaprika,
  • só,
  • olaj.

Halleves karácsonyra recept

  1. A halcsontot 1,5 dl vízben feltesszük főni. Sóval, hagymakarikákkal, babérlevéllel, borssal ízesítjük.
  2. A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, kevés olajban megpároljuk, majd beletesszük a pirospaprikát.
  3. A félig párolt zöldségeket a levesbe rakjuk.
  4. Hozzáadjuk a tejfölt, és citromlével enyhén savanykásra ízesítjük.
  5. Végül beleöntjük a bort, beletesszük a halhúst és az ikrát.
  6. Közepes tűzön 10-12 perc alatt készre főzzük, majd megszórjuk a finomra vágott metélőhagymával.
  7. Betétként csíkokra vágott, pirított zsemlét kínálunk hozzá.
Recept összefoglaló
Recept:
Halleves karácsonyra
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenhat − 12 =

Scroll to top

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close