Gazpacho – paradicsomos spanyol leves

A gazpacho paradicsomos alapú hűsítő spanyol levesként került be a köztudatba, bár egyes vélekedések szerint a rómaik is készítettek valami hasonlót annak idején. Hogy ki, mikor készítette az első gazpachot, annak semmi jelentősége sincs ugyan úgy mint arról beszélni, hogy Puskásék anno világbajnoki döntőt játszottak a németekkel. Gazpacho kovászos uborkával. Nézze meg a receptet!

koviubi

Gazpacho receptje

Hozzávalók

20 dkg zöldpaprika,
20 dkg kovászos uborka,
15 dkg paradicsom,
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál majonéz,
1 dl tejszín,
0,5 dl félszáraz fehérbor,
2 dl paradicsom ivólé,
1 citrom,
petrezselyem.

Gazpacho elkészítése

A paprikát, paradicsomot, kovászos uborkát összedaraboljuk, kissé megsózzuk, és fél óráig állni hagyjuk.
Reszelt hagymát, zúzott fokhagymát, és finomra vágott petrezselymet, citromlevet, paradicsomlevet adunk hozzá, és alaposan összeturmixoljuk.
Átpasszírozzuk, hozzáadjuk a majonézt, a tejszínt, a bort, és a maradék ivólevet.
Jól lehűtve pirított zsemle szeletekkel tálaljuk.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 + 1 =

Scroll to top