A francia hagymaleveshez egy leveskockából készített húslevest használunk fel alapanyagként, de a finom vasárnapi leves maradékából is készíthetjük. Barnára sütött, , francia kenyérből készített pirítóssal és rá sütött sajttal tálaljuk.
Ez az ételünk is a gyorsan és egyszerűen elkészíthető receptek közé tartozik, hiszen – ha a levest kockából készítjük és nem kell külön húslevest főzni – akkor kb: 30 perc alatt elkészíthető.
Ha kipróbálnál egy finom, laktató leves receptet, akkor itt az alkalom! A recept alján azt is megtudhatod, hogyan lehet parmezánnal megbolondítani ezt a fajta hagymalevest.
Francia hagymaleves hozzávalók
- 50 dkg vöröshagyma,
- 2 evőkanál liszt,
- 4 szelet francia kenyér,
- 8 dkg edami sajt,
- 5 dkg vaj,
- 1 liter húsleves (maradék, vagy kockából készítve),
- só,
- őrölt fehér bors.
Francia hagymaleves recept
- Vajon üvegesre pároljuk a karikára vágott hagymát.
- Mikor már világos barnára dinsztelődött a vöröshagyma, rászórjuk a lisztet és még egy-két percig pirítjuk.
- Megsózzuk, felöntjük az előzőleg elkészített húslevessel, fehér borssal ízesítjük, majd addig főzzük, míg a hagyma megpuhul.
- Közben a kenyérszeleteket megpirítjuk,
- Ráreszeljük a sajtot és sütőbe toljuk, addig sütjük amíg a sajt ráolvad.
- A levest tálba, vagy csészébe merjük, és mellétesszük a pirítóst.
A tálalásról
A sajtos pirítóst valójában bele is lehet tenni a levesbe, vagy csak mellé kínálhatjuk. Ha beletesszük, akkor érdemes francia kenyér helyett felkarikázott kifliből készíteni a pirítóst.
Egyes helyeken a kész levest reszelt parmezán sajtra merve tálalják.