Fokhagymás uborkaleves receptje

Nyári levesnek, hidegen ajánljuk a fokhagymás uborkalevest, de ízlés szerint akár forrón is fogyasztható. A rekkenő hőségben biztosan jól esik majd ez a finom nyárias étel, különösen, ha tálalás előtt betesszük a hűtőbe.

A forró napokon tartózkodjunk a zsíros, nehéz ételek fogyasztásától! Egy könnyű salátával, friss gyümölccsel vagy egy üdítő levessel csillapítsuk éhségünket! A hideg uborkaleves, ahogy mi készítjük:

Fokhagymás uborkaleves receptje

Hozzávalók

  • 5 dl joghurt,
  • 1 db nagy uborka,
  • 2 evőkanál liszt,
  • 2 evőkanál vaj,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 2 teáskanál finomra vágott petrezselyem,
  • ételízesítő, só, őrölt bors.

A könnyű nyári recept elkészítése

  1. A joghurtot fél liter vízzel hidegen elkeverjük.
  2. A vajat egy lábasban megolvasztjuk, majd világosra pirítjuk benne a lisztet és hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, valamint a finomra vágott petrezselyem felét.
  3. Kb.: fél liter vízzel felöntjük a rántást és csomómentesre keverjük.
  4. Sóval, ételízesítővel fűszerezve felforraljuk, majd beleadjuk a felhígított joghurtot és amikor együtt is felforrt, levesszük a tűzről.
  5. Ízlés szerint megborsozzuk, majd tányérok, vagy csészékben tálaljuk, a tetejére petrezselymet szórunk.
  6. Betétként metéltre vágott uborkát adunk hozzá.

Jó étvágyat kívánunk!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × egy =

Scroll to top