Nyári levesnek, hidegen ajánljuk a fokhagymás uborkalevest, de ízlés szerint akár forrón is fogyasztható. A rekkenő hőségben biztosan jól esik majd ez a finom nyárias étel, különösen, ha tálalás előtt betesszük a hűtőbe.
A forró napokon tartózkodjunk a zsíros, nehéz ételek fogyasztásától! Egy könnyű salátával, friss gyümölccsel vagy egy üdítő levessel csillapítsuk éhségünket! A hideg uborkaleves, ahogy mi készítjük:
Fokhagymás uborkaleves receptje
Hozzávalók
- 5 dl joghurt,
- 1 db nagy uborka,
- 2 evőkanál liszt,
- 2 evőkanál vaj,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 2 teáskanál finomra vágott petrezselyem,
- ételízesítő, só, őrölt bors.
A könnyű nyári recept elkészítése
- A joghurtot fél liter vízzel hidegen elkeverjük.
- A vajat egy lábasban megolvasztjuk, majd világosra pirítjuk benne a lisztet és hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, valamint a finomra vágott petrezselyem felét.
- Kb.: fél liter vízzel felöntjük a rántást és csomómentesre keverjük.
- Sóval, ételízesítővel fűszerezve felforraljuk, majd beleadjuk a felhígított joghurtot és amikor együtt is felforrt, levesszük a tűzről.
- Ízlés szerint megborsozzuk, majd tányérok, vagy csészékben tálaljuk, a tetejére petrezselymet szórunk.
- Betétként metéltre vágott uborkát adunk hozzá.
Jó étvágyat kívánunk!