Erőleves fácánból

Ehhez az erőleveshez nem csak fácánhúst, hanem más vad húst, (szarvast, vagy őzt) is használunk. Utóbbit darálva tesszük az ételbe.

Erőleves fácánból

Hozzávalók

  • 1 fácán,
  • 15 dkg vadhús (szarvas, vagy őz),
  • 2 evőkanál paradicsom püré,
  • 2 tojás fehérje,
  • 10 dkg sárgarépa,
  • 10 dkg fehérrépa,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 3-3 dkg zeller, gomba és paradicsom,
  • fél csokor petrezselyem,
  • 5 dkg zöldpaprika,
  • néhány szem bors,
  • kakukkfű,
  • borókabogyó,
  • só.

Erőleves elkészítése fácánból

  • A megtisztított fácánt forró sütőbe tesszük, és 3-5 percig sütjük.
  • A vadhúst (szarvas, őz) ledaráljuk, majd összekeverjük a paradicsompürével, a tojásfehérjével és a felszeletelt zöldségekkel.
  • Egy megfelelő nagyságú fazékba tesszük az elősütött fácánnal együtt, és felöntjük hideg vízzel.
  • Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a zellert, a gombát, a petrezselymet, a paprikát, és paradicsomot.
  • Sóval, borssal, kakukkfűvel és borókabogyóval fűszerezzük.
  • Kislángon, gyöngyöző főzéssel 4-5 órán átfőzzük.
  • A tűzről levéve néhány percig pihentetjük, majd átszűrjük.
  • Tetejét zsírtalanítjuk, és a csíkokra vágott fácánhússal tálaljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc − 18 =

Scroll to top