Erőleves fácánból

Ehhez az erőleveshez nem csak fácánhúst, hanem más vad húst, (szarvast, vagy őzt) is használunk. Utóbbit darálva tesszük az ételbe.

Erőleves fácánból

Hozzávalók

  • 1 fácán,
  • 15 dkg vadhús (szarvas, vagy őz),
  • 2 evőkanál paradicsom püré,
  • 2 tojás fehérje,
  • 10 dkg sárgarépa,
  • 10 dkg fehérrépa,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 3-3 dkg zeller, gomba és paradicsom,
  • fél csokor petrezselyem,
  • 5 dkg zöldpaprika,
  • néhány szem bors,
  • kakukkfű,
  • borókabogyó,
  • só.

Erőleves elkészítése fácánból

  • A megtisztított fácánt forró sütőbe tesszük, és 3-5 percig sütjük.
  • A vadhúst (szarvas, őz) ledaráljuk, majd összekeverjük a paradicsompürével, a tojásfehérjével és a felszeletelt zöldségekkel.
  • Egy megfelelő nagyságú fazékba tesszük az elősütött fácánnal együtt, és felöntjük hideg vízzel.
  • Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a zellert, a gombát, a petrezselymet, a paprikát, és paradicsomot.
  • Sóval, borssal, kakukkfűvel és borókabogyóval fűszerezzük.
  • Kislángon, gyöngyöző főzéssel 4-5 órán átfőzzük.
  • A tűzről levéve néhány percig pihentetjük, majd átszűrjük.
  • Tetejét zsírtalanítjuk, és a csíkokra vágott fácánhússal tálaljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

3 × 3 =

Scroll to top