Erdészné ünnepi levese

Erdészné ünnepi levese miből is készülhetne, mint valamilyen vadhúsból: legjobb az őz, vagy a szarvas. Erdei étel lévén teszünk bele gombát is!

Erdészné ünnepi levese hozzávalók, elkészítése

levesek, leves, leves receptek | kedvenc-receptek.hu

Hozzávalók

  • 50 dkg vadhús (őz, szarvas),
  • 15 dkg gomba,
  • 15 dkg zöldpaprika,
  • 8 dkg füstölt szalonna,
  • 1 fej hagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 2 babérlevél,
  • 2 dl száraz fehérbor,
  • 2 evőkanál olaj,
  • pirospaprika,
  • törött bors,
  • kakukkfű,
  • só.

A leves elkészítése

  1. A húst kockára vágjuk, bő vízben megmossuk, majd forrásban lévő vízben 1-2 percig főzzük, leszűrjük, és ismét leöblítjük.
  2. Az apróra vágott hagymát az olajban megpirítjuk, beletesszük a zúzott fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, és beletesszük a húst.
  3. Sóval, borssal, vágott petrezselyemmel, babérlevéllel, kakukkfűvel fűszerezzük, és fedő alatt mindig csak kevés vizet aláöntve, félig puhára pároljuk.
  4. A szalonnát apró kockákra vágjuk, üvegesre pirítjuk, beletesszük a felszeletelt gombát, és megpirítjuk.
  5. Hozzáadjuk a húshoz, felengedjük 1,2 liter vízzel, majd beletesszük a kockára vágott paprikát, ráöntjük a bort, és készre főzzük.
Gasztro könyvajánló

 

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − tizenegy =

Scroll to top