Erdészné ünnepi levese

Erdészné ünnepi levese miből is készülhetne, mint valamilyen vadhúsból: legjobb az őz, vagy a szarvas. Erdei étel lévén teszünk bele gombát is!

Erdészné ünnepi levese hozzávalók, elkészítése

levesek, leves, leves receptek | kedvenc-receptek.hu

Hozzávalók

  • 50 dkg vadhús (őz, szarvas),
  • 15 dkg gomba,
  • 15 dkg zöldpaprika,
  • 8 dkg füstölt szalonna,
  • 1 fej hagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 2 babérlevél,
  • 2 dl száraz fehérbor,
  • 2 evőkanál olaj,
  • pirospaprika,
  • törött bors,
  • kakukkfű,
  • só.

A leves elkészítése

  1. A húst kockára vágjuk, bő vízben megmossuk, majd forrásban lévő vízben 1-2 percig főzzük, leszűrjük, és ismét leöblítjük.
  2. Az apróra vágott hagymát az olajban megpirítjuk, beletesszük a zúzott fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, és beletesszük a húst.
  3. Sóval, borssal, vágott petrezselyemmel, babérlevéllel, kakukkfűvel fűszerezzük, és fedő alatt mindig csak kevés vizet aláöntve, félig puhára pároljuk.
  4. A szalonnát apró kockákra vágjuk, üvegesre pirítjuk, beletesszük a felszeletelt gombát, és megpirítjuk.
  5. Hozzáadjuk a húshoz, felengedjük 1,2 liter vízzel, majd beletesszük a kockára vágott paprikát, ráöntjük a bort, és készre főzzük.

 

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nyolc + három =

Scroll to top