Erdészné ünnepi levese miből is készülhetne, mint valamilyen vadhúsból: legjobb az őz, vagy a szarvas. Erdei étel lévén teszünk bele gombát is!
Erdészné ünnepi levese hozzávalók, elkészítése
Hozzávalók
- 50 dkg vadhús (őz, szarvas),
- 15 dkg gomba,
- 15 dkg zöldpaprika,
- 8 dkg füstölt szalonna,
- 1 fej hagyma,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 1 csokor petrezselyem,
- 2 babérlevél,
- 2 dl száraz fehérbor,
- 2 evőkanál olaj,
- pirospaprika,
- törött bors,
- kakukkfű,
- só.
A leves elkészítése
- A húst kockára vágjuk, bő vízben megmossuk, majd forrásban lévő vízben 1-2 percig főzzük, leszűrjük, és ismét leöblítjük.
- Az apróra vágott hagymát az olajban megpirítjuk, beletesszük a zúzott fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, és beletesszük a húst.
- Sóval, borssal, vágott petrezselyemmel, babérlevéllel, kakukkfűvel fűszerezzük, és fedő alatt mindig csak kevés vizet aláöntve, félig puhára pároljuk.
- A szalonnát apró kockákra vágjuk, üvegesre pirítjuk, beletesszük a felszeletelt gombát, és megpirítjuk.
- Hozzáadjuk a húshoz, felengedjük 1,2 liter vízzel, majd beletesszük a kockára vágott paprikát, ráöntjük a bort, és készre főzzük.
Ez teszik, ezt megosztom!