Csordás leves

A csordás leves alapja, hogy háromféle húsból készítjük az ételt. Marha hús, birka hús és tyúkhús.Viszont nem egyszerre tesszük bele a levesbe mind a hármat, mert más-más a főzési idejük. 

A csordás leves erősen jó, amikor kész van, akkor csöves paprikával csípősre fűszerezzük.

Csordás leves hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 15 dkg marha hús,
  • 15 dkg birka hús,
  • 15 dkg tyúkhús,
  • 10 dkg sárgarépa,
  • 10 dkg fehérrépa,
  • 5 dkg zeller,
  • 20 dkg burgonya,
  • 20 dkg kelkáposzta,
  • 8 dkg lebbencstészta,
  • csöves paprika,
  • szemes bors, pirospaprika,só.

Csordás leves elkészítése

  1. A marha- és birkahúst együtt, 2 l hideg vízben feltesszük főni.
  2. Amikor felforrt, a habját leszedjük, majd beletesszük a zöldségeket, és fűszerezzük.
  3. Lassan, gyöngyözve főzzük.
  4. Amikor a marhahús már félpuhára főtt, beletesszük a tyúkhúst, később a kockára vágott burgonyát, és a nagyobb darabokra vágott kelkáposztát is.
  5. Végül lebbencstésztát főzünk bele.
  6. Csöves paprikával, ízlés szerint kissé erősre fűszerezzük.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 + kettő =

Scroll to top