Csordás leves

A csordás leves alapja, hogy háromféle húsból készítjük az ételt. Marha hús, birka hús és tyúkhús.Viszont nem egyszerre tesszük bele a levesbe mind a hármat, mert más-más a főzési idejük. 

A csordás leves erősen jó, amikor kész van, akkor csöves paprikával csípősre fűszerezzük.

Csordás leves hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 15 dkg marha hús,
  • 15 dkg birka hús,
  • 15 dkg tyúkhús,
  • 10 dkg sárgarépa,
  • 10 dkg fehérrépa,
  • 5 dkg zeller,
  • 20 dkg burgonya,
  • 20 dkg kelkáposzta,
  • 8 dkg lebbencstészta,
  • csöves paprika,
  • szemes bors, pirospaprika,só.

Csordás leves elkészítése

  1. A marha- és birkahúst együtt, 2 l hideg vízben feltesszük főni.
  2. Amikor felforrt, a habját leszedjük, majd beletesszük a zöldségeket, és fűszerezzük.
  3. Lassan, gyöngyözve főzzük.
  4. Amikor a marhahús már félpuhára főtt, beletesszük a tyúkhúst, később a kockára vágott burgonyát, és a nagyobb darabokra vágott kelkáposztát is.
  5. Végül lebbencstésztát főzünk bele.
  6. Csöves paprikával, ízlés szerint kissé erősre fűszerezzük.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 + három =

Scroll to top