A csordás leves alapja, hogy háromféle húsból készítjük az ételt. Marha hús, birka hús és tyúkhús.Viszont nem egyszerre tesszük bele a levesbe mind a hármat, mert más-más a főzési idejük.
A csordás leves erősen jó, amikor kész van, akkor csöves paprikával csípősre fűszerezzük.
Csordás leves hozzávalók, elkészítése
Hozzávalók
- 15 dkg marha hús,
- 15 dkg birka hús,
- 15 dkg tyúkhús,
- 10 dkg sárgarépa,
- 10 dkg fehérrépa,
- 5 dkg zeller,
- 20 dkg burgonya,
- 20 dkg kelkáposzta,
- 8 dkg lebbencstészta,
- csöves paprika,
- szemes bors, pirospaprika,só.
Csordás leves elkészítése
- A marha- és birkahúst együtt, 2 l hideg vízben feltesszük főni.
- Amikor felforrt, a habját leszedjük, majd beletesszük a zöldségeket, és fűszerezzük.
- Lassan, gyöngyözve főzzük.
- Amikor a marhahús már félpuhára főtt, beletesszük a tyúkhúst, később a kockára vágott burgonyát, és a nagyobb darabokra vágott kelkáposztát is.
- Végül lebbencstésztát főzünk bele.
- Csöves paprikával, ízlés szerint kissé erősre fűszerezzük.