Csirkekrémleves

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

A csirkekrémleves elkészítéséhez maradék húslevest használunk, vagy gyorsan főzünk húsleves kockából. Ha a húsleves rendelkezésre áll, akkor már egyszerű dolgunk van, könnyen elkészíthetjük a finom krémlevest.

A főzés gyorsan megvan, az elkészítési idő kevesebb mint 30 perc, tehát nem a konyhában telik a nap, legalábbis nem emiatt a leves miatt. Sokaknál ez is fontos amikor eldöntik elkészítik-e a receptet vagy sem.

Csirkekrémleves hozzávalók

  • 5dl csirkehúsleves,
  • 1 kis fej hagyma,
  • 2 dl tejszín,
  • 3 dl tejföl,
  • só,
  • bors,
  • majoránna,
  • kevés liszt,
  • olaj, és margarin.

A levesbetéthez

  • 1 csokor zeller levél,
  • 10 dkg gépsonka,
  • 2 evőkanál napraforgómag.

Csirkekrémleves recept

  1. Az apróra vágott hagymát 1 evőkanál margarinba üvegesre pároljuk, ráöntjük a húslevest és a tejszínt, ízlés szerint fűszerezzük, majd takaréklángon 15 percig főzzük.
  2. Közben a kockára vágott sonkát és a napraforgómagot kevés olajban megpirítjuk, szalvétán leszárítjuk.
  3. A zellerlevelet apróra vágjuk.
  4. A tejfölt 1 evőkanál liszttel csomómentesre keverjük, és habverővel folyamatosan kevergetve a leveshez adjuk.
  5. Még 5 percig forraljuk, majd tányérokba kanalazzuk.
  6. A levest a pirított napraforgómaggal, sonkakockával, és a finomra vágott zellerlevéllel megszórva tálaljuk.
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
Recept:
Csirkekrémleves
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Leves receptek Címke: , , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy + 20 =