A burgonyapüré leves elkészítése során újburgonyát használunk. Sűrítési eljárásnak mi a tejfölös habarást választottuk.
Egész évben jó választás:
Burgonyapüré leves receptje
Hozzávalók
- 1 kg újburgonya,
- 2 erőleveskocka,
- 2 dl tejföl,
- 1 csapott evőkanál liszt,
- 1 diónyi vaj,
- pirított zsemlekocka,
- petrezselyem,
- őrölt bors, só
A burgonyapüré leves elkészítése
- Az újkrumplit apró kockákra vágjuk.
- A leveskockákkal vizet forralunk majd belerakjuk a felkockázott burgonyát úgy, hogy a lé jól ellepje!
- A puhára főtt krumplit a tűzről levéve botmixerrel pépesítjük.
- Visszatesszük a tűzhelyre és ízlés szerint sóval, őrölt borssal ízesítjük.
- Mikor felforrt, tejfölben elkevert liszttel behabarjuk és kiforraljuk.
- Tálalás előtt elkeverünk benne egy dió nagyságú vajdarabot, majd a tányérokba mert leves tetejére pirított zsemlekockát és finomra vágott petrezselymet szórunk, melegen kínáljuk.
Ha valaki nem akar vacakolni a zsemle kockázásával, pirításával, az tehet ebbe az ételbe levesgyöngyöt is.