Burgonyapüré leves receptje

A burgonyapüré leves elkészítése során újburgonyát használunk. Sűrítési eljárásnak mi a tejfölös habarást választottuk.

Egész évben jó választás:

Burgonyapüré leves receptje

Hozzávalók

  • 1 kg újburgonya,
  • 2 erőleveskocka,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 csapott evőkanál liszt,
  • 1 diónyi vaj,
  • pirított zsemlekocka,
  • petrezselyem,
  • őrölt bors, só

A burgonyapüré leves elkészítése

  1. Az újkrumplit apró kockákra vágjuk.
  2. A leveskockákkal vizet forralunk majd belerakjuk a felkockázott burgonyát úgy, hogy a lé jól ellepje!
  3. A puhára főtt krumplit a tűzről levéve botmixerrel pépesítjük.
  4. Visszatesszük a tűzhelyre és ízlés szerint sóval, őrölt borssal ízesítjük.
  5. Mikor felforrt, tejfölben elkevert liszttel behabarjuk és kiforraljuk.
  6. Tálalás előtt elkeverünk benne egy dió nagyságú vajdarabot, majd a tányérokba mert leves tetejére pirított zsemlekockát és finomra vágott petrezselymet szórunk, melegen kínáljuk.

Ha valaki nem akar vacakolni a zsemle kockázásával, pirításával, az tehet ebbe az ételbe levesgyöngyöt is.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × öt =

Scroll to top