Burgonyapüré leves receptje

A burgonyapüré leves elkészítése során újburgonyát használunk. Sűrítési eljárásnak mi a tejfölös habarást választottuk.

Egész évben jó választás:

Burgonyapüré leves receptje

Hozzávalók

  • 1 kg újburgonya,
  • 2 erőleveskocka,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 csapott evőkanál liszt,
  • 1 diónyi vaj,
  • pirított zsemlekocka,
  • petrezselyem,
  • őrölt bors, só

A burgonyapüré leves elkészítése

  1. Az újkrumplit apró kockákra vágjuk.
  2. A leveskockákkal vizet forralunk majd belerakjuk a felkockázott burgonyát úgy, hogy a lé jól ellepje!
  3. A puhára főtt krumplit a tűzről levéve botmixerrel pépesítjük.
  4. Visszatesszük a tűzhelyre és ízlés szerint sóval, őrölt borssal ízesítjük.
  5. Mikor felforrt, tejfölben elkevert liszttel behabarjuk és kiforraljuk.
  6. Tálalás előtt elkeverünk benne egy dió nagyságú vajdarabot, majd a tányérokba mert leves tetejére pirított zsemlekockát és finomra vágott petrezselymet szórunk, melegen kínáljuk.

Ha valaki nem akar vacakolni a zsemle kockázásával, pirításával, az tehet ebbe az ételbe levesgyöngyöt is.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 − 1 =

Scroll to top