Brokkolis burgonyaleveshez használjunk leveskockából főzött csontlevest alaplének. Ha maradt a vasárnapi húslevesből, természetesen az is felhasználható hozzá.
Brokkolis burgonyaleves hozzávalók
- 50 dkg brokkoli,
- 1 nagyobb burgonya,
- 1 liter csirkehúsleves leveskockából,
- 1 dl tejföl,
- só,
- bors,
- petrezselyem.
Brokkolis burgonyaleves recept
- A megtisztított, darabokra vágott brokkoliból néhány kisebb rózsát tegyünk félre a díszítéshez.
- A többi brokkolit és burgonyát egy lábasba tesszük, felöntjük a húsleves levével, és puhára főzzük, majd kézi mixelővel pürésítjük.
- A maradék forrásban lévő húslébe beledobjuk a félretett brokkolirózsákat, és 1-2 percig főzzük, szűrővel kiemeljük, és félretesszük.
- A főzőlét összekeverjük a levespürével, és tejföllel.
- Már tálalhatjuk is! Leveses tálban, brokkolirózsákkal, és petrezselyemmel tálaljuk.