Brokkolis burgonyaleves

Brokkolis burgonyaleveshez használjunk leveskockából főzött csontlevest alaplének. Ha maradt a vasárnapi húslevesből, természetesen az is felhasználható hozzá.

 

Brokkolis burgonyaleves hozzávalók

  • 50 dkg brokkoli,
  • 1 nagyobb burgonya,
  • 1 liter csirkehúsleves leveskockából,
  • 1 dl tejföl,
  • só,
  • bors,
  • petrezselyem.

Brokkolis burgonyaleves recept

  1. A megtisztított, darabokra vágott brokkoliból néhány kisebb rózsát tegyünk félre a díszítéshez.
  2. A többi brokkolit és burgonyát egy lábasba tesszük, felöntjük a húsleves levével, és puhára főzzük, majd kézi mixelővel pürésítjük.
  3. A maradék forrásban lévő húslébe beledobjuk a félretett brokkolirózsákat, és 1-2 percig főzzük, szűrővel kiemeljük, és félretesszük.
  4. A főzőlét összekeverjük a levespürével, és tejföllel.
  5. Már tálalhatjuk is! Leveses tálban, brokkolirózsákkal, és petrezselyemmel tálaljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Recept összefoglaló
Recept:
Brokkolis burgonyaleves
Szerző:
Megjelent:
Értékelés:
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × egy =

Scroll to top