Borleves

A borleves elkészítésénél arra kell figyelni, hogy a benne lévő tojások nehogy összefussanak. Ősszel, szüret idején talán a legaktuálisabb leves receptünk következik!

Ha nem kevergetjük folyamatosan a borlevest főzés közben, akkor a tojások könnyen összeugorhatnak!

Borleves receptje

Hozzávalók

  • 0,5 liter bor,
  • 6 dl víz,
  • 2 tojás sárgája,
  • 10 dkg porcukor,
  • fahéj,
  • citromhéj,
  • narancshéj.

Elkészítése

  1. A porcukrot és a fűszereket elkeverjük a tojások sárgájával.
  2. Felöntjük a borral és a vízzel.
  3. Kis lángon állandó kevergetés mellett forrásig összemelegítjük..
  4. Ha felforrt, levesszük a tűzről és habverővel habosítjuk.
  5. Csészében tálaljuk.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

4 − egy =