Borleves

A borleves elkészítésénél arra kell figyelni, hogy a benne lévő tojások nehogy összefussanak. Ősszel, szüret idején talán a legaktuálisabb leves receptünk következik!

Ha nem kevergetjük folyamatosan a borlevest főzés közben, akkor a tojások könnyen összeugorhatnak!

Borleves receptje

Hozzávalók

  • 0,5 liter bor,
  • 6 dl víz,
  • 2 tojás sárgája,
  • 10 dkg porcukor,
  • fahéj,
  • citromhéj,
  • narancshéj.

Elkészítése

  1. A porcukrot és a fűszereket elkeverjük a tojások sárgájával.
  2. Felöntjük a borral és a vízzel.
  3. Kis lángon állandó kevergetés mellett forrásig összemelegítjük..
  4. Ha felforrt, levesszük a tűzről és habverővel habosítjuk.
  5. Csészében tálaljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 + hét =

Scroll to top