Aratók gulyása

Ez az étel még mindig a szabad tűzön készült receptek sorát bővíti oldalunkon. Az aratók gulyása egy rendkívül tartalmas étel, ezért ha őszinte akarok lenni, akkor az erős fizikai munkát végzőknek – mint az aratók – ajánlott elsősorban. Ám olyanok mint én – akik még sosem arattak – szintén szívesen fogyasztják.

Aratók gulyása recept

Hozzávalók

80 dkg füstölt sertéscsülök,
20 dkg fehér szárazbab,
40 dkg burgonya,
10-10 dkg zöldpaprika és paradicsom,
15 dkg liszt,
1 fej vöröshagyma,
1 tojás,
2 gerezd fokhagyma,
2-3 evőkanál olaj,
fél csokor zellerlevél,
pirospaprika,
só.

Aratók gulyása elkészítése

A bográcsban olajat hevítünk, és megpirítjuk benne az apróra vágott hagymát.
Rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, és gyorsan felengedjük vízzel. Beletesszük a kockára vágott csülökhúst, és a babot. Amikor a bab félig megpuhult, hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott paprikát, és paradicsomot.
Mérsékelt tűzön tovább főzzük, és amikor a hús és a bab majdnem puha, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a vágott zellerlevelet és a felkockázott burgonyát.
Végül a lisztből, tojásból, sóból csipetkét főzünk bele, hogy sűrű, tartalmas egytálételt kapjunk.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × négy =

Scroll to top