Aratók gulyása

Ez az étel még mindig a szabad tűzön készült receptek sorát bővíti oldalunkon. Az aratók gulyása egy rendkívül tartalmas étel, ezért ha őszinte akarok lenni, akkor az erős fizikai munkát végzőknek – mint az aratók – ajánlott elsősorban. Ám olyanok mint én – akik még sosem arattak – szintén szívesen fogyasztják.

Aratók gulyása recept

Hozzávalók

80 dkg füstölt sertéscsülök,
20 dkg fehér szárazbab,
40 dkg burgonya,
10-10 dkg zöldpaprika és paradicsom,
15 dkg liszt,
1 fej vöröshagyma,
1 tojás,
2 gerezd fokhagyma,
2-3 evőkanál olaj,
fél csokor zellerlevél,
pirospaprika,
só.

Aratók gulyása elkészítése

A bográcsban olajat hevítünk, és megpirítjuk benne az apróra vágott hagymát.
Rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, és gyorsan felengedjük vízzel. Beletesszük a kockára vágott csülökhúst, és a babot. Amikor a bab félig megpuhult, hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott paprikát, és paradicsomot.
Mérsékelt tűzön tovább főzzük, és amikor a hús és a bab majdnem puha, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a vágott zellerlevelet és a felkockázott burgonyát.
Végül a lisztből, tojásból, sóból csipetkét főzünk bele, hogy sűrű, tartalmas egytálételt kapjunk.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy + 11 =

Scroll to top