Zöldbabos lecsó receptje

Sokadik lecsó receptünkkel arra is rávilágítunk, hogy mennyire változatosan el lehet készíteni ugyan azt az ételt. Receptünk alapja a paprika, paradicsom és a zöldbab – pici szalonnával. Nyáron, friss zöldségekből elkészítve az igazi!

Mi így csináljuk:

Zöldbabos lecsó magyarosan receptje

Hozzávalók

  • 70 dkg paprika,
  • 20 dkg zöldbab,
  • 50 dkg paradicsom,
  • 5 dkg füstölt szalonna,
  • 1 fej hagyma,
  • 1-2 gerezd fokhagyma,
  • ételízesítő, olaj, só,

A zöldbabos lecsó elkészítése

  1. A zöldbabot kisebb darabokra vágjuk és megmossuk.
  2. Ételízesítővel megszórt vízben, fedő alatt puhára főzzük, majd leszűrjük.
  3. A szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírját kisütjük.
  4. A szalonnát kiszedjük az edényből és a zsiradékban megpirítjuk a felkockázott hagymát és a zúzott fokhagymát.
  5. Beletesszük az összevágott paprikát, amikor félig megpuhult, hozzáadjuk a meghámozott, feldarabolt paradicsomot.
  6. Ízlés szerint megsózzuk, majd fedő alatt együtt puhára pároljuk.
  7. Miután megpuhult, hozzákeverjük a megfőzött zöldbabot és együtt átforrósítjuk.
  8. Tálaláskor a tetejére szórjuk a szalonnatepertőt és nyers zöldpaprika karikákkal díszítjük.

A lecsó a hagyományos, híres magyar étel klasszikusok közé tartozik. Habár a lecsó balkáni eredetű étel, ma már a magyar gasztronómia egyik alappillérének tartják. (Wikipédia)

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom + három =

Scroll to top