Sokadik lecsó receptünkkel arra is rávilágítunk, hogy mennyire változatosan el lehet készíteni ugyan azt az ételt. Receptünk alapja a paprika, paradicsom és a zöldbab – pici szalonnával. Nyáron, friss zöldségekből elkészítve az igazi!
Mi így csináljuk:
Zöldbabos lecsó magyarosan receptje
Hozzávalók
- 70 dkg paprika,
- 20 dkg zöldbab,
- 50 dkg paradicsom,
- 5 dkg füstölt szalonna,
- 1 fej hagyma,
- 1-2 gerezd fokhagyma,
- ételízesítő, olaj, só,
A zöldbabos lecsó elkészítése
- A zöldbabot kisebb darabokra vágjuk és megmossuk.
- Ételízesítővel megszórt vízben, fedő alatt puhára főzzük, majd leszűrjük.
- A szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírját kisütjük.
- A szalonnát kiszedjük az edényből és a zsiradékban megpirítjuk a felkockázott hagymát és a zúzott fokhagymát.
- Beletesszük az összevágott paprikát, amikor félig megpuhult, hozzáadjuk a meghámozott, feldarabolt paradicsomot.
- Ízlés szerint megsózzuk, majd fedő alatt együtt puhára pároljuk.
- Miután megpuhult, hozzákeverjük a megfőzött zöldbabot és együtt átforrósítjuk.
- Tálaláskor a tetejére szórjuk a szalonnatepertőt és nyers zöldpaprika karikákkal díszítjük.
A lecsó a hagyományos, híres magyar étel klasszikusok közé tartozik. Habár a lecsó balkáni eredetű étel, ma már a magyar gasztronómia egyik alappillérének tartják. (Wikipédia)