Még egy lecsó recept, ebben viszont van egy kis hús – már amennyi a virsliben található. A virslis lecsó recept elkészítése semmilyen nehézséget nem okoz annak, aki már bármilyen lecsót el tud készíteni.
Az azonban tévedés, hogy a megfőzött virsli összekeverjük a kész lecsóval és más dolgunk nincs is. Lássuk a receptet!
Virslis lecsó receptje
Hozzávalók
- 50 dkg zöldpaprika,
- 25 dkg paradicsom,
- 1 fej vöröshagyma,
- 6 virsli,
- olaj,
- pirospaprika, őrölt bors,só.
Virslis lecsó elkészítése
- Kevés olajban megpirítjuk a kockára vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, és beletesszük a kisebb darabokra vágott paprikát.
- Rövid ideig együtt pároljuk, majd a lehéjazott paradicsomot is hozzáadjuk.
- Megsózzuk, óvatosan összekeverjük, és először fedő nélkül pároljuk, majd lefedjük, és mérsékelt lángon puhára pároljuk.
- Közben a virsliket előkészítjük, majd bő vízben előfőzzük.
- Amíg még langyos, felkarikázzuk, a lecsóhoz adjuk, és készre főzzük.
A virsli előfőzése, vagy egyáltalán a virsli főzése nem jó megfogalmazás. Inkább úgy kellene írnom, hogy a virsli melegítése, hiszen a virsli már úgy kerül a boltokba, hogy elő van főzve.