A kolbászos, szalonnás ételeket nem kalóriacsökkentő célból fogyasztjuk, így ez a tojáslepény sem a karcsúsodni vágyóknak szól. A recept elkészítése során olyan serpenyőre lesz szükségünk, amit a sütőbe is be tudunk tenni, azaz nem műanyag a nyele. Ne felejtse el megmosni a tojás héját felhasználás előtt! Akár egy praktikus eszköz is lehet belőle, a recept végén eláruljuk, mire tudja majd felhasználni.
Mi így készítjük a tojáslepényt gazdagon:
Szalonnás, kolbászos, zöldséges tojáslepény receptje
Hozzávalók
- 8 tojás,
- 1 dl tejföl,
- 30 dkg újburgonya,
- 10 dkg gomba,
- 10 dkg főtt zöldbab,
- 15 dkg füstölt szalonna,
- 15 dkg kolbász,
- őrölt bors, só
Tojáslepény gazdagon készítve
- A felkockázott szalonnát külön zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk egy serpenyőben, majd hozzáadjuk a felszeletelt kolbászt és a zöldségeket.
- Miután a gomba leve elpárolgott, mindent kiszedünk a serpenyőből és az ott maradt zsiradékban megsütjük a karikára vágott krumplit.
- Felverjük a tojásokat, hozzá keverjük a tejfölt, ízlés szerint fűszerezzük, és a megpuhult krumplira öntjük.
- Mikor keményre sült a tojás, az előzőleg elkészített gombás ragut a tetejére rakjuk és serpenyőstől az előmelegített sütőben átsütjük.
- Hagymaszeletekkel, karikára vágott zöldpaprikával díszítve tálaljuk.
A tojáshéjat alaposan meg kell mosni, mielőtt felütjük a tojásokat. Ez akkor is jól jöhet, ha tojáshéjdarabka kerül a felütött tojásba. A legkönnyebb onnan eltávolítani, egy másik tojáshéj darabbal, mert abban nem csúszkál ide-oda…