Szilveszteri borkocsonya recept:
A borkocsonya egy érdekes, év végi, szilveszteri mulatságokhoz ajánlott alkohol tartalmú édesség.
A bort a cukorral, a szegfűszeggel és a fahéjjal ízesítve felforraljuk. A zselatint 1 dl vízzel forrásig hevítjük, majd levesszük a tűzről, és rászűrjük a forralt bort. A lehűtött csillag formába a kissé lehűlt zselatinos bort beleöntjük. A felkarikázott banánokat és a gerezdekre szedett narancsokat egy hurkapálcával ízlés szerint elrendezve belerakjuk a formába, és hűtőszekrényben dermesztjük.
Hozzávalók
- 1 üveg rozé bor,
- 10 dkg cukor,
- fél citrom leve,
- 2-2-banán és narancs,
- 4 szem szegfűszeg,
- kis darabka fahéj,
- 1 tasak zselatin.
Tálalás
A borkocsonyát egy kerek tálra borítjuk, és tejszínhabot kínálunk hozzá.
Trükk
Tálalás előtt forró vízbe mártjuk a formát, így könnyebb lesz kivenni.