Csillag alakú szilveszteri borkocsonya

Szilveszteri borkocsonya recept:

A borkocsonya egy érdekes, év végi, szilveszteri mulatságokhoz ajánlott alkohol tartalmú édesség.

A bort a cukorral, a szegfűszeggel és a fahéjjal ízesítve felforraljuk. A zselatint 1 dl vízzel forrásig hevítjük, majd levesszük a tűzről, és rászűrjük a forralt bort. A lehűtött csillag formába a kissé lehűlt zselatinos bort beleöntjük. A felkarikázott banánokat és a gerezdekre szedett narancsokat egy hurkapálcával ízlés szerint elrendezve belerakjuk a formába, és hűtőszekrényben dermesztjük.

Hozzávalók

  • 1 üveg rozé bor,
  • 10 dkg cukor,
  • fél citrom leve,
  • 2-2-banán és narancs,
  • 4 szem szegfűszeg,
  • kis darabka fahéj,
  • 1 tasak zselatin.

Tálalás

A borkocsonyát egy kerek tálra borítjuk, és tejszínhabot kínálunk hozzá.

Trükk

Tálalás előtt forró vízbe mártjuk a formát, így könnyebb lesz kivenni.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × 5 =

Scroll to top