Sonkával töltött burgonyatekercs. Töltött, főtt tészta! A Sonka és a tojás adja a húsvéti feelinget.
A sós vízben megfőtt burgonyát áttörjük. Liszttel, tojással, sóval összegyúrjuk, hogy nyújtható tésztát kapjunk. Kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk, egyenletesen megszórjuk a darált sonkával, és tejföllel megkenjük. Összegöngyöljük, és olajozott szalvétába hengergetjük, a „kolbász” két végét zsineggel megkötjük. 30-35 percig sós vízben főzzük.
Hozzávalók
- 50 dkg főtt burgonya,
- 30 dkg főtt füstölt sonka,
- 15 dkg liszt,
- 3 tojás,
- 1-1 dl tejföl és olaj,
- 20 dkg zsemlemorzsa,
- só.
Tálalás
A szalvétából kicsomagoljuk, felszeleteljük, és olajban pirított morzsával leöntve tálaljuk.
Trükk
Az olajos szalvétával sima és könnyen elválasztható felületet kapunk.