Sonkával töltött burgonyatekercs

Sonkával töltött burgonyatekercs. Töltött, főtt tészta! A Sonka és a tojás adja a húsvéti feelinget.

A sós vízben megfőtt burgonyát áttörjük. Liszttel, tojással, sóval összegyúrjuk, hogy nyújtható tésztát kapjunk. Kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk, egyenletesen megszórjuk a darált sonkával, és tejföllel megkenjük. Összegöngyöljük, és olajozott szalvétába hengergetjük, a “kolbász” két végét zsineggel megkötjük. 30-35 percig sós vízben főzzük.

Hozzávalók

  • 50 dkg főtt burgonya,
  • 30 dkg főtt füstölt sonka,
  • 15 dkg liszt,
  • 3 tojás,
  • 1-1 dl tejföl és olaj,
  • 20 dkg zsemlemorzsa,
  • só.

Tálalás

A szalvétából kicsomagoljuk, felszeleteljük, és olajban pirított morzsával leöntve tálaljuk.

Trükk

Az olajos szalvétával sima és könnyen elválasztható felületet kapunk.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

8 − 5 =

Scroll to top