Sonkával töltött burgonyatekercs

Sonkával töltött burgonyatekercs. Töltött, főtt tészta! A Sonka és a tojás adja a húsvéti feelinget.

A sós vízben megfőtt burgonyát áttörjük. Liszttel, tojással, sóval összegyúrjuk, hogy nyújtható tésztát kapjunk. Kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk, egyenletesen megszórjuk a darált sonkával, és tejföllel megkenjük. Összegöngyöljük, és olajozott szalvétába hengergetjük, a “kolbász” két végét zsineggel megkötjük. 30-35 percig sós vízben főzzük.

Hozzávalók

  • 50 dkg főtt burgonya,
  • 30 dkg főtt füstölt sonka,
  • 15 dkg liszt,
  • 3 tojás,
  • 1-1 dl tejföl és olaj,
  • 20 dkg zsemlemorzsa,
  • só.

Tálalás

A szalvétából kicsomagoljuk, felszeleteljük, és olajban pirított morzsával leöntve tálaljuk.

Trükk

Az olajos szalvétával sima és könnyen elválasztható felületet kapunk.

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

19 + 6 =

Scroll to top

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close