Sárgabaracksajt

Egy finomságot kínálok desszertnek a mai napon, a sárgabaracksajtot. Vízgőz fölött megfőzzük, majd átpasszírozzuk a gyümölcsöt. Csak diót adunk – keverünk – hozzá, vagy esetleg mandulát, pisztáciát. Hagyjuk kihűlni és fogyasztásig hűvös helyen tartsuk!

Sárgabaracksajt receptje

Hozzávalók


Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


3,5 kg érett sárgabarack,
kb. 1,6 kg kristálycukor,
10 dkg dió, mandula,
liszt.

Sárgabaracksajt elkészítése

A barackokat meghámozzuk, félbevesszük, kimagozzuk, és vízgőz fölé állított edénybe rakjuk.
Lefedjük, és a gőz fölött puhára főzzük a gyümölcsöt, majd átpaszírozzuk.
Minden kiló paszírozott gyümölcshöz 80 dkg cukrot keverünk, durvára vágott diót adunk hozzá, és vízgőz fölött tovább főzzük, amíg a kanáltól elválik.
Kilisztezett lapos edénybe öntjük, és amikor megdermedt kiborítjuk.
Szellős, száraz helyen szárítjuk még néhány napig, majd papírdobozba rakva, hűvös, száraz helyen tároljuk.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

tizenhét − négy =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház