Sárgabaracksajt

Egy finomságot kínálok desszertnek a mai napon, a sárgabaracksajtot. Vízgőz fölött megfőzzük, majd átpasszírozzuk a gyümölcsöt. Csak diót adunk – keverünk – hozzá, vagy esetleg mandulát, pisztáciát. Hagyjuk kihűlni és fogyasztásig hűvös helyen tartsuk!

Sárgabaracksajt receptje

Hozzávalók

3,5 kg érett sárgabarack,
kb. 1,6 kg kristálycukor,
10 dkg dió, mandula,
liszt.

Sárgabaracksajt elkészítése

A barackokat meghámozzuk, félbevesszük, kimagozzuk, és vízgőz fölé állított edénybe rakjuk.
Lefedjük, és a gőz fölött puhára főzzük a gyümölcsöt, majd átpaszírozzuk.
Minden kiló paszírozott gyümölcshöz 80 dkg cukrot keverünk, durvára vágott diót adunk hozzá, és vízgőz fölött tovább főzzük, amíg a kanáltól elválik.
Kilisztezett lapos edénybe öntjük, és amikor megdermedt kiborítjuk.
Szellős, száraz helyen szárítjuk még néhány napig, majd papírdobozba rakva, hűvös, száraz helyen tároljuk.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 − 4 =

Scroll to top