Sárgabarackhab

Ha maradt még sárgabarack és nem használták el az összeset a lekvárhoz, akkor ajánlok egy hamis fagyit, ami sárgabarackhab néven került be a receptek közé. Nálunk egyébként a barackfa évről évre olyan termést hozott, hogy az a gyümölcs volt csak érett, ami lehullott a földre. Ennek következtében sokáig volt gyümölcsünk, csak alaposan meg kellett mosni az érett sárgabarack szemeket.

Sárgabarackhab receptje

Hozzávalók

40 dkg sárgabarack,
4 tojásfehérje,
12 dkg porcukor,
5 dkg csokoládé,
1 tasak vaníliás cukor.

Sárgabarackhab elkészítése

A barackot forró vízbe mártjuk, így könnyen eltávolítható a héja. Kimagozzuk, a húsát apró kockára vágjuk.
A tojásfehérjéből a porcukorral kemény habot verünk, belekeverjük a vaníliás cukrot, és a barackot.
Előhűtött poharakba töltjük, és a hab tetejét reszelt csokoládéval diszítjük.

Hasonló receptek, gasztro írások

Szólj hozzá!

4 × öt =

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close