Sárgabarackhab

Ha maradt még sárgabarack és nem használták el az összeset a lekvárhoz, akkor ajánlok egy hamis fagyit, ami sárgabarackhab néven került be a receptek közé. Nálunk egyébként a barackfa évről évre olyan termést hozott, hogy az a gyümölcs volt csak érett, ami lehullott a földre. Ennek következtében sokáig volt gyümölcsünk, csak alaposan meg kellett mosni az érett sárgabarack szemeket.

Sárgabarackhab receptje

Hozzávalók

40 dkg sárgabarack,
4 tojásfehérje,
12 dkg porcukor,
5 dkg csokoládé,
1 tasak vaníliás cukor.

Sárgabarackhab elkészítése

A barackot forró vízbe mártjuk, így könnyen eltávolítható a héja. Kimagozzuk, a húsát apró kockára vágjuk.
A tojásfehérjéből a porcukorral kemény habot verünk, belekeverjük a vaníliás cukrot, és a barackot.
Előhűtött poharakba töltjük, és a hab tetejét reszelt csokoládéval diszítjük.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom − hat =

Scroll to top