Ha maradt még sárgabarack és nem használták el az összeset a lekvárhoz, akkor ajánlok egy hamis fagyit, ami sárgabarackhab néven került be a receptek közé. Nálunk egyébként a barackfa évről évre olyan termést hozott, hogy az a gyümölcs volt csak érett, ami lehullott a földre. Ennek következtében sokáig volt gyümölcsünk, csak alaposan meg kellett mosni az érett sárgabarack szemeket.
Sárgabarackhab receptje
Hozzávalók
40 dkg sárgabarack,
4 tojásfehérje,
12 dkg porcukor,
5 dkg csokoládé,
1 tasak vaníliás cukor.
Sárgabarackhab elkészítése
A barackot forró vízbe mártjuk, így könnyen eltávolítható a héja. Kimagozzuk, a húsát apró kockára vágjuk.
A tojásfehérjéből a porcukorral kemény habot verünk, belekeverjük a vaníliás cukrot, és a barackot.
Előhűtött poharakba töltjük, és a hab tetejét reszelt csokoládéval diszítjük.