Ribizlivel töltött alma

Ez az édesség  a különleges receptek közé került, mert nem találtunk neki jobb helyet. A ribizlivel töltött alma egy félig-meddig megfőzött almából és a bele töltött finomságból áll. Tejszínt is tartalmaz a töltelék, meleg nyári napokon lehűtve ajánljuk!

Ribizlivel töltött alma receptje

Hozzávalók

4 nagy alma,
15 dkg ribizli,
10 dkg cukor,
2 dl tejszín,
5 dkg mandula,
fél citrom leve.

Instructions

A meghámozott almák belsejét kivájjuk úgy, hogy tölthetőek legyenek, majd citromlével ízesítet cukros szirupban félpuhára főzzük.
Kiemeljük, jól lecsöpögtetjük, majd kihűtjük.
A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, belekeverjük a megmosott ribizlit, és az almákba töltjük, a külsejüket csíkokra vágott mandulával megtűzdeljük.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

1 Comment

  1. Borné Németh Judit2012-06-23

    Ezt én is ki fogom próbálni, mihelyst több gyümölcs lesz. Finom lehet!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 − 13 =

Scroll to top