Párolt vese velővel

Egy különleges rántottát készítünk veséből és velőből. Miután alaposan megtisztítottuk az alapanyagokat, pirítsuk össze a vesét és a velőt. Lássuk a receptet!

Párolt vese velővel

Hozzávalók

  • 25 dkg sertésvese,
  • 20 dkg sertésvelő,
  • 4 evőkanál olaj,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • őrölt bors,
  • majoránna
  • fél csokor petrezselyem,
  • 2 tojás,
  • só.

Így csináld a párolt vesét velővel

  1. A megtisztított vesét megmossuk, leforrázzuk, és ujjnyi vastag csíkokra vágjuk.
  2. A velőt hideg vízbe áztatjuk, a felületén lévő hártyát eltávolítjuk, majd vágódeszkán apróra vágjuk.
  3. Serpenyőben olajat hevítünk, és megfonnyasztjuk benne a finomra vágott hagymát.
  4. Beletesszük a vesét, és félig puhára pirítjuk, majd hozzákeverjük a velőt, sóval, borssal, majoránnával, vágott petrezselyemmel fűszerezzük.
  5. Erős tűzön néhány perc alatt készre pirítjuk.
  6. Végül hozzáadjuk az elkevert tojást és állandóan kevergetve lágy rántottát sütünk belőle.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 1 =

Scroll to top