Egy különleges rántottát készítünk veséből és velőből. Miután alaposan megtisztítottuk az alapanyagokat, pirítsuk össze a vesét és a velőt. Lássuk a receptet!
Párolt vese velővel
Hozzávalók
- 25 dkg sertésvese,
- 20 dkg sertésvelő,
- 4 evőkanál olaj,
- 1 fej vöröshagyma,
- őrölt bors,
- majoránna
- fél csokor petrezselyem,
- 2 tojás,
- só.
Így csináld a párolt vesét velővel
- A megtisztított vesét megmossuk, leforrázzuk, és ujjnyi vastag csíkokra vágjuk.
- A velőt hideg vízbe áztatjuk, a felületén lévő hártyát eltávolítjuk, majd vágódeszkán apróra vágjuk.
- Serpenyőben olajat hevítünk, és megfonnyasztjuk benne a finomra vágott hagymát.
- Beletesszük a vesét, és félig puhára pirítjuk, majd hozzákeverjük a velőt, sóval, borssal, majoránnával, vágott petrezselyemmel fűszerezzük.
- Erős tűzön néhány perc alatt készre pirítjuk.
- Végül hozzáadjuk az elkevert tojást és állandóan kevergetve lágy rántottát sütünk belőle.