Padlizsántokány

A rövid padlizsán sorozatunk – egyenlőre – utolsó darabja a padlizsántokány. Mivel tokányféleségről van szó, biztosan van benne szalonna, hagyma, tejföl és só. A hús helyett azonban ez a tokány padlizsánt tartalmaz és nem biztos hogy elmarad ízében a húsos ételek mögött. A kevés – mindössze 10 dkg – szalonna nem akadályozott meg bennünket abban, hogy a vegetáriánus kategóriába soroljuk a padlizsántokányt.

Padlizsántokány receptje

Hozzávalók

4 padlizsán,
1 fej vöröshagyma,
10dkg zöldpaprika
10dkg füstölt szalonna,
4 dkg liszt,
2 dl tejföl,
pirospaprika,
só.

Padlizsántokány elkészítése

A megtisztított padlizsánokat ujjnyi darabokra vágjuk, megsózzuk, és néhány percig állni hagyjuk.
Megpirítjuk az apróra vágott szalonnát, zsírjában hagymát pirítunk, megszórjuk pirospaprikával.
Beletesszük a padlizsánt, és a kockára vágott paprikát.
Megsózzuk, és nem erős tűzön a padlizsán puhulásáig pároljuk.
Hozzáadjuk a liszttel elkevert tejfölt, és felforraljuk.
Párolt rizzsel tálaljuk.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő + négy =

Scroll to top