Mogyorópuding

A mogyorópuding elkészítéséhez darált pörkölt mogyorót használunk, mogyoróöntettel tálaljuk. Főzött édesség.

Mogyorópuding

Hozzávalók

  • 2,5 dl tej,
  • 8 dkg vaj,
  • 8 dkg mogyoró,
  • 10 dkg liszt,
  • 10 dkg cukor,
  • 4 tojás,
  • só.

Készítsünk mogyorópudingot!

  1. A tejet 5 dkg vajjal, csipet sóval feltesszük főni.
  2. Amikor felforrt, állandóan kevergetve hozzáadjuk a lisztet, és nem erős tűzön addig főzzük, míg az edény falától elválik.
  3. A tűzről levéve egyenként belekeverjük a tojássárgákat, majd a darált pörkölt mogyorót.
  4. Végül a tojásfehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük, és a mogyorós masszához keverjük.
  5. A pudingformákat a maradék vajjal kikenjük, porcukorral kihintjük, és félig meg töltjük a pudinggal.
  6. Vízgőzbe állítjuk a formákat, és letakarva a sütőben kigőzöljük.
  7. Mogyoróöntettel tálaljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennégy − négy =

Scroll to top