A mogyorópuding elkészítéséhez darált pörkölt mogyorót használunk, mogyoróöntettel tálaljuk. Főzött édesség.
Mogyorópuding
Hozzávalók
- 2,5 dl tej,
- 8 dkg vaj,
- 8 dkg mogyoró,
- 10 dkg liszt,
- 10 dkg cukor,
- 4 tojás,
- só.
Készítsünk mogyorópudingot!
- A tejet 5 dkg vajjal, csipet sóval feltesszük főni.
- Amikor felforrt, állandóan kevergetve hozzáadjuk a lisztet, és nem erős tűzön addig főzzük, míg az edény falától elválik.
- A tűzről levéve egyenként belekeverjük a tojássárgákat, majd a darált pörkölt mogyorót.
- Végül a tojásfehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük, és a mogyorós masszához keverjük.
- A pudingformákat a maradék vajjal kikenjük, porcukorral kihintjük, és félig meg töltjük a pudinggal.
- Vízgőzbe állítjuk a formákat, és letakarva a sütőben kigőzöljük.
- Mogyoróöntettel tálaljuk.