Recept:
Hamarosan elkezdjük készülődésünket Valentin napra. Addig a milánói ropogóst kínáljuk, ami egy különleges egytálétel.
A sós vízben kifőzött makarónit, a csirkehúst, és a marhanyelvet ledaráljuk. A vajból, lisztből tej hozzáadásával sűrű besamelmártást készítünk. A mártást keverőtálba tesszük, borssal fűszerezzük, beletesszük a darált anyagokat, és a tojást. Jól összedolgozzuk, majd egyforma nagyságú rudacskákat formálunk belőle, és forró olajban megsütjük.
Hozzávalók
- 25 dkg főtt csirkehús,
- 20 dkg makaróni,
- 20 dkg főtt, füstölt marhanyelv,
- 5-5 dkg vaj és liszt,
- 1,5 dl tej,
- 2 tojás,
- őrölt fehér bors,
- só,
- olaj a sütéshez.
Tálalás
Ketchupot adunk hozzá. Vagy adhatunk sült zöldségeket is, esetleg egy kis citrommal.
Trükk
Én nem soroltam kategóriába ezt a – talán a kechuptól és a makarónitól – olaszos ételt.