Milánói ropogós

Recept:

Hamarosan elkezdjük készülődésünket Valentin napra. Addig  a milánói ropogóst kínáljuk, ami egy különleges egytálétel.

A sós vízben kifőzött makarónit, a csirkehúst, és a marhanyelvet ledaráljuk. A vajból, lisztből tej hozzáadásával sűrű besamelmártást készítünk. A mártást keverőtálba tesszük, borssal fűszerezzük, beletesszük a darált anyagokat, és a tojást. Jól összedolgozzuk, majd egyforma nagyságú rudacskákat formálunk belőle, és forró olajban megsütjük.

Hozzávalók

  • 25 dkg főtt csirkehús,
  • 20 dkg makaróni,
  • 20 dkg főtt, füstölt marhanyelv,
  • 5-5 dkg vaj és liszt,
  • 1,5 dl tej,
  • 2 tojás,
  • őrölt fehér bors,
  • só,
  • olaj a sütéshez.

Tálalás

Ketchupot adunk hozzá. Vagy adhatunk sült zöldségeket is, esetleg egy kis citrommal.

Trükk

Én nem soroltam kategóriába ezt a – talán a kechuptól és a makarónitól – olaszos ételt.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × 5 =

Scroll to top