Milánói ropogós

Recept:

Hamarosan elkezdjük készülődésünket Valentin napra. Addig  a milánói ropogóst kínáljuk, ami egy különleges egytálétel.

A sós vízben kifőzött makarónit, a csirkehúst, és a marhanyelvet ledaráljuk. A vajból, lisztből tej hozzáadásával sűrű besamelmártást készítünk. A mártást keverőtálba tesszük, borssal fűszerezzük, beletesszük a darált anyagokat, és a tojást. Jól összedolgozzuk, majd egyforma nagyságú rudacskákat formálunk belőle, és forró olajban megsütjük.

Hozzávalók

  • 25 dkg főtt csirkehús,
  • 20 dkg makaróni,
  • 20 dkg főtt, füstölt marhanyelv,
  • 5-5 dkg vaj és liszt,
  • 1,5 dl tej,
  • 2 tojás,
  • őrölt fehér bors,
  • só,
  • olaj a sütéshez.

Tálalás

Ketchupot adunk hozzá. Vagy adhatunk sült zöldségeket is, esetleg egy kis citrommal.

Trükk

Én nem soroltam kategóriába ezt a – talán a kechuptól és a makarónitól – olaszos ételt.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

7 + tizenhét =

Scroll to top