Melba kehely

Ahogy szoktuk mondani, ami benne van az őszibarackos melba kehelyben, az külön-külön is finom, akkor összeállítva miért ne lenne az? A fő összetevő szerintem az őszibarack, de lehet hogy más a vanília fagylaltra, vagy a Maraschino likőrre szavaz. A melba kehelyben alul a vaníliafagylat, középen az őszibarack és a likőr, felül a tejszínhab és a mandula van.

Melba kehelyhozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 4 őszibarack,
  • 30 dkg vaníliafagylalt,
  • 5 dkg porcukor,
  • 2 dl tejszín,
  • 5 dkg mandula,
  • 1 dl Maraschino likőr.

Melba kehely elkészítése

  1. Az őszibarackok héját eltávolítjuk, kettévágjuk, kimagozzuk.
  2. Talpas poharakba tesszük a fagylaltot, tetejére tesszük a barackokat, majd ráöntjük a likőrt.
  3. Édes tejszínhabbal díszítjük, és megszórjuk durvára vágott mandulával.

Apropó, mi az a Maraschino likőr? Horváth, vagy olasz eredetű, színtelen, édes cseresznyelikőr.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 + 4 =

Scroll to top