Margarita sorbet

A margarita sorbet egy különleges fagyi, ami a nyár sláger gyümölcsét, a görög dinnyét veszi alapul. A dinnyét a felhasználáshoz pépesíteni kell, hogy ezt ki hogyan oldja meg, azt kérem küldje be hozzánk! Mi botmixerrel csináltuk. A sorbet egyébként egy fagylaltféleséget jelöl, én az alkoholos italok miatt azonban, melyeket felhasználunk a készítéséhez, inkább koktélként kategorizálom, még ha fagyottan is tálaljuk. Főképp a tequila késztetett erre…

Margarita sorbet receptje

Hozzávalók

1 kg kimagozott, pürésített görögdinnye,
1 dl citromlé,
3 evőkanál cukor,
5 cl tequila,
1 evőkanál triple sec, vagy narancslikőr.

A margarita sorbet elkészítése

A hozzávalókat keverőtálba tesszük, és simára, csomómentesre keverjük.
A keveréket egy kapcsos tortaformába öntjük, lefedjük, és mélyhűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.
Amikor megfagyott kivesszük a formából, csillag alakú formával kivágjuk, és talpas poharakba szervírozzuk.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × öt =

Scroll to top