Magyaros nyárs patisszonnal

A nyárson sütés fortélyait már kitárgyaltuk korábban, most csak utalok rá, hogy a konyhatechnológia részben pár jó tanácsot olvashatnak ezzel kapcsolatosan. A magyaros nyárs patisszonnal hurkapálcára felszúrt összetevői sorrendje is fontos, sőt az is, hogy a kész nyársat kicsit hempergesse meg lisztben!

Magyaros nyárs patisszonnal receptje

Hozzávalók

80 dkg patisszon,
15-15 dkg gyulai kolbász és füstölt szalonna,
12 dkg liszt,
pirospaprika,
őrölt bors,
só,
olaj a sütéshez.

Magyaros nyárs elkészítése patisszonnal

A kisebb patisszonokat cikkekre vágjuk, megsózzuk, meghintjük borssal, és néhány percig állni hagyjuk.
A kihegyezett hurkapálcikákra a következő sorrendben húzzuk fel az anyagokat: patisszon, 1 karika gyulai kolbász, patisszon, kockára vágott füstölt szalonna, patisszon, majd ismét a kolbász.
Addig ismételjük, amíg a pálcikák megtelnek.
Paprikával elkevert lisztbe forgatjuk, és olajban megsütjük.
Külön ketchupot kínálunk hozzá.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

kilenc − 5 =

Scroll to top