A nyárson sütés fortélyait már kitárgyaltuk korábban, most csak utalok rá, hogy a konyhatechnológia részben pár jó tanácsot olvashatnak ezzel kapcsolatosan. A magyaros nyárs patisszonnal hurkapálcára felszúrt összetevői sorrendje is fontos, sőt az is, hogy a kész nyársat kicsit hempergesse meg lisztben!
Magyaros nyárs patisszonnal receptje
Hozzávalók
Gasztro könyvajánló
80 dkg patisszon,
15-15 dkg gyulai kolbász és füstölt szalonna,
12 dkg liszt,
pirospaprika,
őrölt bors,
só,
olaj a sütéshez.
Magyaros nyárs elkészítése patisszonnal
A kisebb patisszonokat cikkekre vágjuk, megsózzuk, meghintjük borssal, és néhány percig állni hagyjuk.
A kihegyezett hurkapálcikákra a következő sorrendben húzzuk fel az anyagokat: patisszon, 1 karika gyulai kolbász, patisszon, kockára vágott füstölt szalonna, patisszon, majd ismét a kolbász.
Addig ismételjük, amíg a pálcikák megtelnek.
Paprikával elkevert lisztbe forgatjuk, és olajban megsütjük.
Külön ketchupot kínálunk hozzá.