Magyaros nyárs patisszonnal

A nyárson sütés fortélyait már kitárgyaltuk korábban, most csak utalok rá, hogy a konyhatechnológia részben pár jó tanácsot olvashatnak ezzel kapcsolatosan. A magyaros nyárs patisszonnal hurkapálcára felszúrt összetevői sorrendje is fontos, sőt az is, hogy a kész nyársat kicsit hempergesse meg lisztben!

Magyaros nyárs patisszonnal receptje

Hozzávalók

80 dkg patisszon,
15-15 dkg gyulai kolbász és füstölt szalonna,
12 dkg liszt,
pirospaprika,
őrölt bors,
só,
olaj a sütéshez.

Magyaros nyárs elkészítése patisszonnal

A kisebb patisszonokat cikkekre vágjuk, megsózzuk, meghintjük borssal, és néhány percig állni hagyjuk.
A kihegyezett hurkapálcikákra a következő sorrendben húzzuk fel az anyagokat: patisszon, 1 karika gyulai kolbász, patisszon, kockára vágott füstölt szalonna, patisszon, majd ismét a kolbász.
Addig ismételjük, amíg a pálcikák megtelnek.
Paprikával elkevert lisztbe forgatjuk, és olajban megsütjük.
Külön ketchupot kínálunk hozzá.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc − tizenöt =

Scroll to top