Házi vaníliaízű fagylalt

A házi vaníliaízű fagylalt azért került be a receptek közé, mert ennyire hűsítő édesség ezen a nyáron még hiányzott a gyűjteményből. Az elkészítés során főzünk, ez egy főzött fagyi lesz, nem pudingból kevert jeges, vizes valami. Különlegességét az adja, hogy gyümölcs hozzáadásával gyümölcsfagylalttá alakítható.
Fagyi

Házi vaníliaízű fagylalt receptje

Hozzávalók

  • 1 l tej,
  • 40 dkg cukor,
  • 5 tojássárgája,
  • negyed rúd vanília.

Házi vaníliaízű fagylalt elkészítése

Vanília fagyi
A tejet a cukorral, vaníliarúddal felforraljuk.
Levesszük a tűzről, eltávolítjuk belőle a vaníliát, belecsorgatjuk a tojás sárgáját, és visszatéve a tűzre madártej állagúra főzzük.
Lehűtjük, majd fagylaltgépben megfagyasztjuk.
Előhűtött talpas poharakba fagylaltkanállal gombócokat formálunk, majd megszórjuk őrölt dióval, és friss eperrel díszítjük.
Egyéb ízek
Az alapanyaghoz rumot, mazsolát keverve puncsízű fagylaltot, kakaóval összekeverve csokifagyit, különböző gyümölcsök hozzáadásával finom gyümölcsös fagyikat készíthetünk.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 − három =

Scroll to top