Gyümölcsfagyi házilag

Gyümölcsfagyi, gyümölcsfagylalt házilag | kedvenc-receptek.huGyümölcsfagyi készítése házilag úgy történik, hogy összeturmixolunk egy csomó gyümölcsöt mascarponéval, majd – kis trükk után – a kész masszát lefagyasztjuk. De mi a trükk a hűsítő nyári receptben? Kiderül az is.

Gyümölcsfagyi házilag hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 10 dkg mascarpone,
  • 10 dkg málna,
  • 10 dkg kimagozott cseresznye,
  • 1 banán,
  • 2 db őszibarack,
  • 1 narancs,
  • 1 tojás fehérje,
  • cukor (édesítőszer), só.

Gyümölcsfagyi házilag elkészítése

  1. A megtisztított gyümölcsök húsát összeturmixoljuk, átpasszírozzuk.
  2. Az édesítőszerrel simára keverjük a mascarponét, majd hozzá keverjük a gyümölcspüréhez.
  3. Kevés sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd óvatosan belekeverjük a gyümölcsös masszába.
  4. A kész gyümölcsfagyit mélyhűtőbe tesszük, fagyasztjuk.
  5. Tálalás előtt kb.: 20 perccel áttesszük a hűtőszekrénybe, hogy egy kissé meglágyuljon.
  6. Kiadagoljuk, friss gyümölccsel, karamellel díszíthetjük.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

13 − hét =

Scroll to top