Amikor már sehova sem tudunk elbújni a forróság elől, nem nehéz megállni, hogy kevesebbet és egészségesebb ételeket együnk, mint máskor. Az éhség és a kánikulai szomjúság együttes csillapítására remek ötlet a gyümölccsel töltött sárgadinnye.
A legmelegebb évszakban a szervezetünk is érzi, hogy szüksége van a lédús gyümölcsökre. Ez a különleges desszert, melyben szabadon variálhatjuk a gyümölcsöket, igazán felüdít mindenkit a forró napokon:
Gyümölccsel töltött sárgadinnye receptje
Hozzávalók
- 2 db sárgadinnye,
- 12 gombóc vaníliaízű fagyi,
- 1 dl tejszín,
- 25 dkg friss gyümölcs.
A gyümölcsös desszert elkészítése
- A dinnyéket tálalás előtt kettévágjuk, a magokat kikaparjuk.
- A dinnye húsából karalábévájóval gömböcskéket faragunk, majd a fél dinnyékbe 3-3 gombóc fagylaltot teszünk.
- A maradék helyet kitöltjük szezonális gyümölcsökkel: ribizli, eper, málna, őszibarack, stb.
- A tetejére tejszínhabot nyomunk és már kínálhatjuk is!
Remek vendégváró gyümölcsös édesség, melyet felnőtt vendégeinknek úgy is kínálhatunk, hogy fagyasztóból elővett likőrrel meglocsoljuk tálalás előtt.
Üdítő desszert forró nyári napokra!