Endíviasaláta tejszínben párolva

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Endíviasaláta megfűszerezve, olvasztott vajjal és tejszínnel meglocsolva alufólia alatt párolódik a sütőben. Egyszerű, finom tepsis recept. Íme:

Endívia tejszínben párolva

Hozzávalók

  • 8 endívia saláta,
  • 6 dkg vaj,
  • 2 dkg kristálycukor,
  • 2 dl tejszín,
  • őrölt fehér bors,
  • őrölt szerecsendió,
  • só.

A párolt endívia elkészítése

  1. A külső leveleket eltávolítjuk és a salátákat bő vízben alaposan megmossuk.
  2. Kivajazott tepsiben egymás mellé fektetjük a salátákat.
  3. Egyenletesen megsózzuk, meghintjük szerecsendióval, borssal és kevés kristálycukorral.
  4. Ráöntjük az olvasztott vajat és a tejszínt, majd alufóliával letakarjuk.
  5. A sütőben kb. 10 – 12 percig pároljuk.
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Különleges receptek, Saláta receptek Címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 + hét =