Endíviasaláta tejszínben párolva

Endíviasaláta megfűszerezve, olvasztott vajjal és tejszínnel meglocsolva alufólia alatt párolódik a sütőben. Egyszerű, finom tepsis recept. Íme:

Endívia tejszínben párolva

Hozzávalók

  • 8 endívia saláta,
  • 6 dkg vaj,
  • 2 dkg kristálycukor,
  • 2 dl tejszín,
  • őrölt fehér bors,
  • őrölt szerecsendió,
  • só.

A párolt endívia elkészítése

  1. A külső leveleket eltávolítjuk és a salátákat bő vízben alaposan megmossuk.
  2. Kivajazott tepsiben egymás mellé fektetjük a salátákat.
  3. Egyenletesen megsózzuk, meghintjük szerecsendióval, borssal és kevés kristálycukorral.
  4. Ráöntjük az olvasztott vajat és a tejszínt, majd alufóliával letakarjuk.
  5. A sütőben kb. 10 – 12 percig pároljuk.

Hasonló receptek, gasztro írások

Szólj hozzá!

6 − 1 =

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close