Endíviasaláta megfűszerezve, olvasztott vajjal és tejszínnel meglocsolva alufólia alatt párolódik a sütőben. Egyszerű, finom tepsis recept. Íme:
Endívia tejszínben párolva
Hozzávalók
- 8 endívia saláta,
- 6 dkg vaj,
- 2 dkg kristálycukor,
- 2 dl tejszín,
- őrölt fehér bors,
- őrölt szerecsendió,
- só.
A párolt endívia elkészítése
- A külső leveleket eltávolítjuk és a salátákat bő vízben alaposan megmossuk.
- Kivajazott tepsiben egymás mellé fektetjük a salátákat.
- Egyenletesen megsózzuk, meghintjük szerecsendióval, borssal és kevés kristálycukorral.
- Ráöntjük az olvasztott vajat és a tejszínt, majd alufóliával letakarjuk.
- A sütőben kb. 10 – 12 percig pároljuk.