Endíviasaláta tejszínben párolva

Endíviasaláta megfűszerezve, olvasztott vajjal és tejszínnel meglocsolva alufólia alatt párolódik a sütőben. Egyszerű, finom tepsis recept. Íme:

Endívia tejszínben párolva

Hozzávalók

  • 8 endívia saláta,
  • 6 dkg vaj,
  • 2 dkg kristálycukor,
  • 2 dl tejszín,
  • őrölt fehér bors,
  • őrölt szerecsendió,
  • só.

A párolt endívia elkészítése

  1. A külső leveleket eltávolítjuk és a salátákat bő vízben alaposan megmossuk.
  2. Kivajazott tepsiben egymás mellé fektetjük a salátákat.
  3. Egyenletesen megsózzuk, meghintjük szerecsendióval, borssal és kevés kristálycukorral.
  4. Ráöntjük az olvasztott vajat és a tejszínt, majd alufóliával letakarjuk.
  5. A sütőben kb. 10 – 12 percig pároljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × egy =

Scroll to top