Endíviasaláta tejszínben párolva

Endíviasaláta megfűszerezve, olvasztott vajjal és tejszínnel meglocsolva alufólia alatt párolódik a sütőben. Egyszerű, finom tepsis recept. Íme:

Endívia tejszínben párolva

Hozzávalók

  • 8 endívia saláta,
  • 6 dkg vaj,
  • 2 dkg kristálycukor,
  • 2 dl tejszín,
  • őrölt fehér bors,
  • őrölt szerecsendió,
  • só.

A párolt endívia elkészítése

  1. A külső leveleket eltávolítjuk és a salátákat bő vízben alaposan megmossuk.
  2. Kivajazott tepsiben egymás mellé fektetjük a salátákat.
  3. Egyenletesen megsózzuk, meghintjük szerecsendióval, borssal és kevés kristálycukorral.
  4. Ráöntjük az olvasztott vajat és a tejszínt, majd alufóliával letakarjuk.
  5. A sütőben kb. 10 – 12 percig pároljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1 × 3 =

Scroll to top