Dinnye sorbet

Sárga húsú és zöld húsú dinnye kell a dinnye sorbet elkészítéséhez. A Margarita sorbet már szerepel oldalunkon, most itt van egy újabb recept a sorbetek közül. Ami jelentős különbség a kettő között: a Margarita tequilát tartalmaz, míg a dinnye sorbet konyakot.

Dinnye sorbet receptje

Hozzávalók

1 db sárgadinnye,
1 db zöld húsú dinnye,
5 dkg porcukor,
2 evőkanál méz,
1 citrom,
3 evőkanál konyak,
mentalevelek.

Dinnye sorbet elkészítése

A porcukrot, a mézet, és 2,5 dl vizet felforralunk, kb. 5 percig főzzük, majd a szirupot kihűtjük.
A zöld belű dinnyét cikkcakkban félbevágjuk, és a magokat eltávolítjuk.
A húsát kikaparjuk, és pürésítjük.
A citrom héját lereszeljük, levét kinyomjuk, majd a sziruppal, és a dinnyepürével összekeverjük.
Néhány órára fagyasztóba tesszük, közben időnként megkeverjük.
A sárga bélű dinnye húsából gömböket vájunk, és rövid időre konyakba tesszük.
A dinnyehéjakat megrakjuk a golyókkal, és a pürével, majd citromkarikákkal, és mentalevéllel díszítjük.
Jól lehűtve tálaljuk.

Hasonló receptek, gasztro írások

Szólj hozzá!

12 + négy =

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close