Sárga húsú és zöld húsú dinnye kell a dinnye sorbet elkészítéséhez. A Margarita sorbet már szerepel oldalunkon, most itt van egy újabb recept a sorbetek közül. Ami jelentős különbség a kettő között: a Margarita tequilát tartalmaz, míg a dinnye sorbet konyakot.
Dinnye sorbet receptje
Hozzávalók
1 db sárgadinnye,
1 db zöld húsú dinnye,
5 dkg porcukor,
2 evőkanál méz,
1 citrom,
3 evőkanál konyak,
mentalevelek.
Dinnye sorbet elkészítése
A porcukrot, a mézet, és 2,5 dl vizet felforralunk, kb. 5 percig főzzük, majd a szirupot kihűtjük.
A zöld belű dinnyét cikkcakkban félbevágjuk, és a magokat eltávolítjuk.
A húsát kikaparjuk, és pürésítjük.
A citrom héját lereszeljük, levét kinyomjuk, majd a sziruppal, és a dinnyepürével összekeverjük.
Néhány órára fagyasztóba tesszük, közben időnként megkeverjük.
A sárga bélű dinnye húsából gömböket vájunk, és rövid időre konyakba tesszük.
A dinnyehéjakat megrakjuk a golyókkal, és a pürével, majd citromkarikákkal, és mentalevéllel díszítjük.
Jól lehűtve tálaljuk.