Zöldborsós burgonyapüré

Recept:

A zöldborsós burgonyapüré nem más, mint egy zöldborsóval megbolondított hagyományos krumplipüré. De hogyan kell elkészíteni? Íme a recept:

A krumplit apróra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Közben a zöldborsót is puhára főzzük. A krumplit paszírozón áttörjük, a leszűrt zöldborsóhoz adunk 1 dl tejet, jól összeturmixoljuk, és a krumlihoz öntjük. Vajjal, tejföllel jól összekeverjük, és ha szükséges, sózzuk.

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya,
  • 25 dkg kifejtett zöldborsó,
  • 1 dl tej,
  • 2 evőkanál tejföl,
  • 1 evőkanál vaj,
  • citromlé,
  • só.

Tálalás

A krumplipürét tányérokra adagoljuk, és akár virslivel is fogyaszthatjuk, vagy húsételek mellé köretként tálaljuk.

Trükk

A zöldborsót tejjel turmixolva adjuk a krumplihoz.

Az összes recept – kedvenc receptek

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × három =

Scroll to top