Tejszínes zöldborsópüré

zöldborsó, vaj, tejszín | kedvenc-receptek.hu
A tejszínes zöldborsópüré finom friss tavaszi köret, elsősorban sült szárnyasokhoz ajánljuk. Forrón tálalva az igazi.

Tejszínes zöldborsópüré hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 1 kg zöldborsó,
  • 5 dkg vaj,
  • 2 evőkanál liszt,
  • 2 dl tejszín,
  • cukor, só.

Tejszínes zöldborsópüré elkészítése

  1. A borsót enyhén sós, cukros vízben puhára főzzük úgy, hogy fője el főzőlé nagy részét.
  2. A megolvasztott vajban a lisztet egészen világosra pirítjuk és besűrítjük vele a borsót.
  3. Közben kevergetjük, sóval, cukorral ízesítjük.
  4. A borsót átpasszírozzuk, majd visszatesszük a tűzre, folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a tejszínt és forrón tálaljuk.

Krumplit főzni biztosan egyszerűbb, de az mégsem tejszínes zöldborsópüré!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × 4 =

Scroll to top