Tejszínes zöldborsópüré

zöldborsó, vaj, tejszín | kedvenc-receptek.hu
A tejszínes zöldborsópüré finom friss tavaszi köret, elsősorban sült szárnyasokhoz ajánljuk. Forrón tálalva az igazi.

Tejszínes zöldborsópüré hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 1 kg zöldborsó,
  • 5 dkg vaj,
  • 2 evőkanál liszt,
  • 2 dl tejszín,
  • cukor, só.

Tejszínes zöldborsópüré elkészítése

  1. A borsót enyhén sós, cukros vízben puhára főzzük úgy, hogy fője el főzőlé nagy részét.
  2. A megolvasztott vajban a lisztet egészen világosra pirítjuk és besűrítjük vele a borsót.
  3. Közben kevergetjük, sóval, cukorral ízesítjük.
  4. A borsót átpasszírozzuk, majd visszatesszük a tűzre, folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a tejszínt és forrón tálaljuk.

Krumplit főzni biztosan egyszerűbb, de az mégsem tejszínes zöldborsópüré!

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

öt × 2 =