A tejszínes zöldborsópüré finom friss tavaszi köret, elsősorban sült szárnyasokhoz ajánljuk. Forrón tálalva az igazi.
Tejszínes zöldborsópüré hozzávalói, elkészítése
Hozzávalók
- 1 kg zöldborsó,
- 5 dkg vaj,
- 2 evőkanál liszt,
- 2 dl tejszín,
- cukor, só.
Tejszínes zöldborsópüré elkészítése
- A borsót enyhén sós, cukros vízben puhára főzzük úgy, hogy fője el főzőlé nagy részét.
- A megolvasztott vajban a lisztet egészen világosra pirítjuk és besűrítjük vele a borsót.
- Közben kevergetjük, sóval, cukorral ízesítjük.
- A borsót átpasszírozzuk, majd visszatesszük a tűzre, folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a tejszínt és forrón tálaljuk.
Krumplit főzni biztosan egyszerűbb, de az mégsem tejszínes zöldborsópüré!