Tejszínes zöldborsópüré

zöldborsó, vaj, tejszín | kedvenc-receptek.hu
A tejszínes zöldborsópüré finom friss tavaszi köret, elsősorban sült szárnyasokhoz ajánljuk. Forrón tálalva az igazi.

Tejszínes zöldborsópüré hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 1 kg zöldborsó,
  • 5 dkg vaj,
  • 2 evőkanál liszt,
  • 2 dl tejszín,
  • cukor, só.

Tejszínes zöldborsópüré elkészítése

  1. A borsót enyhén sós, cukros vízben puhára főzzük úgy, hogy fője el főzőlé nagy részét.
  2. A megolvasztott vajban a lisztet egészen világosra pirítjuk és besűrítjük vele a borsót.
  3. Közben kevergetjük, sóval, cukorral ízesítjük.
  4. A borsót átpasszírozzuk, majd visszatesszük a tűzre, folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a tejszínt és forrón tálaljuk.

Krumplit főzni biztosan egyszerűbb, de az mégsem tejszínes zöldborsópüré!

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

19 − 3 =

Scroll to top

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close