Spenótos burgonyapüré

Recept:

Maradjunk a tavaszi könnyű ételeknél! A spenótos burgonyapüré illik ebbe a vonulatba, arról kár lenne egy hosszabb vitát nyitni. Ugye Virág elvtárs?

A burgonyát apró kockára vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd melegen áttörjük. A forró burgonyát margarinnal, tejföllel, parajpürével, sóval, és tejjel összekeverjük. A tejet ízlés szerint adagolhatjuk, attól függően, hogy masszívabb, vagy kissé hígabb burgonyapürét akarunk készíteni.

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya,
  • 20 dkg parajpüré,
  • margarin,
  • 2 evőkanál tejföl,
  • tej,

Tálalás

Húsételek mellé tálaljuk.

Trükk

Szép zöld színe lesz a pürének és az íze is – természetesen – más, pikáns lesz.

Az összes recept – kedvenc receptek

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 + 12 =

Scroll to top