Spenótos burgonyapüré

Recept:

Maradjunk a tavaszi könnyű ételeknél! A spenótos burgonyapüré illik ebbe a vonulatba, arról kár lenne egy hosszabb vitát nyitni. Ugye Virág elvtárs?

A burgonyát apró kockára vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd melegen áttörjük. A forró burgonyát margarinnal, tejföllel, parajpürével, sóval, és tejjel összekeverjük. A tejet ízlés szerint adagolhatjuk, attól függően, hogy masszívabb, vagy kissé hígabb burgonyapürét akarunk készíteni.

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya,
  • 20 dkg parajpüré,
  • margarin,
  • 2 evőkanál tejföl,
  • tej,

Tálalás

Húsételek mellé tálaljuk.

Trükk

Szép zöld színe lesz a pürének és az íze is – természetesen – más, pikáns lesz.

Az összes recept – kedvenc receptek

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét − 12 =

Scroll to top