Recept:
Maradjunk a tavaszi könnyű ételeknél! A spenótos burgonyapüré illik ebbe a vonulatba, arról kár lenne egy hosszabb vitát nyitni. Ugye Virág elvtárs?
A burgonyát apró kockára vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd melegen áttörjük. A forró burgonyát margarinnal, tejföllel, parajpürével, sóval, és tejjel összekeverjük. A tejet ízlés szerint adagolhatjuk, attól függően, hogy masszívabb, vagy kissé hígabb burgonyapürét akarunk készíteni.
Hozzávalók
- 1 kg burgonya,
- 20 dkg parajpüré,
- margarin,
- 2 evőkanál tejföl,
- tej,
- só
Tálalás
Húsételek mellé tálaljuk.
Trükk
Szép zöld színe lesz a pürének és az íze is – természetesen – más, pikáns lesz.