Sajtos zöldséges tészta

Sajtos zöldséges tészta | kedvenc-receptek.hu
A sajtos zöldséges tészta párolt tavaszi zöldségekkel készül, akár köretként, akár önálló ételként is megállja a helyét.

Sajtos zöldséges tészta hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 40-40 dkg színes csavart tészta és párolt tavaszi zöldség vegyesen (sárgarépa, karalábé, zöldborsó),
  • 2 dl tejszín,
  • 5-5 dkg márvány, füstölt és reszelt parmezán sajt,
  • 10 dkg ementáli sajt,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • vaj, őrölt fehér bors, só.

Sajtos zöldséges tészta hozzávalók, elkészítése

  1. A tésztát bő forrásban lévő vízben kifőzzük.
  2. Hideg vízzel leöblítjük, a forró vajra szedjük, és a meleg párolt zöldségekkel összekeverjük.
  3. A tejszínt lábasba öntjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és – a parmezán kivételével – a sajtokat lereszelve.
  4. Borssal, és ha szükséges sóval fűszerezzük.
  5. A mártást állandóan kevergetve összefőzzük, majd a zöldséges tésztára öntjük, és összemelegítjük.
  6. Reszelt parmezánnal meghintve tálaljuk.

Tálalás

Önálló fogásként, vagy köretként tálaljuk.

Trükk

A parmezánt csak a végén szórjuk rá!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nyolc − 6 =

Scroll to top