Krumpli főzés mikróban

Krumpli főzés mikróban
Én a mikróban egy jénai tálban főztem meg a krumplit

Miért foglalkozom azzal, hogy hogyan kell mikróban főtt krumplit készíteni? Mert az egyik leggyakoribb és legnépszerűbb köretet pillanatok alatt tudod elkészíteni ezzel a módszerrel.

Ez a főzési tipp egy remek mankó lesz a mindennapjaid során. Nem kell többet a forró krumplit hámoznod, illetve attól sem kell tartanod, hogy a meghámozott burgonya főzés közben elveszíti az ízét. A mikróban főzött krumpliból nem áznak ki a vitaminok és az értékes ásványi anyagok.

A főtt krumplit adhatod sóskafőzelékhez, körömpörkölthöz, vagy bármilyen más ételhez, amihez csak akarod. Így kell megfőzni a krumplit a mikróban:

Krumpli főzés mikróban

Az alábbi módszerrel garantáltan finom köretet készíthetsz, elképesztően rövid idő alatt. A mennyiségeket arányosan változtasd!

Hozzávalók

  • 2 – 3 db közepes méretű krumpli (2 személyre, köretnek),
  • 1 teáskanálnyi margarin,
  • só.

Főtt krumpli elkészítése mikróban

Figyelj, most jön a lényeg! Lépésről, lépésre.

  1. A krumplikat egy zöldséghámozóval pucold meg, mosd meg, majd kockázd fel ízlés szerint. Én kb.: 1 – 1,5 cm-es kockákat vágtam.
  2. Egy tűzálló tálba öntsd bele a kockázott burgonyát. Olyat válassz, amiben fel is tálalhatod a kész, mikróban főtt krumplit!

    Sózva, mikróban főzésre készen a burgonya
    Fakanállal keverd össze, miután megsóztad
  3. Sózd meg, jól keverd össze, majd tedd a mikróba a lefedett tálat. 5 perc alatt 700W-on főzd a krumplit.
  4. Ezután vedd ki, tedd rá a teáskanálnyi margarint és keverd jól össze. A margarint nem kell előre felolvasztani, a forró krumplitól úgyis fel fog olvadni.

    Egy kevés margarinnal krémesíted a főtt krumplit
    Használhatsz margarint vagy vajat a krémesítéshez
  5. Fedd le a tálat, tedd vissza ismét 5 percre és máris kész. Ilyen egyszerű a krumpli főzés mikróban!

A margarin helyett használhatsz vajat, illetve vághatod nagyobb, vagy kisebb kockákra is a köretnek szánt burgonyát. Természetesen ilyenkor a főzési idő is változik.

A krumpli főzés egyéb titkairól a főtt krumpli kisokosban olvashatsz bővebben!

Egy tipp a végére: ha nagyon öreg a krumpli, előfordulhat, hogy nehezebben puhul meg. Ebben az esetben pár csepp (tényleg csak csepp!) tej megkönnyítheti a krumpli főzést, puha lesz az öreg burgonya is tőle.

Tetszett a recept? Akkor oszd meg ismerőseiddel a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg ők is a mikróban főtt krumpli titkát!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Krumpli főzés mikróban
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × három =

Scroll to top