Holland zöldségpüré

Holland zöldségpüré recept:

Friss tavaszi ételeink közé most egy köret került. A holland zöldségpüré sültek mellé kiválló.

A zöldségeket apróra vágjuk, és sós vízben nagyon puhára főzzük. Amikor már olyan puha, hogy szinte szétesik, leszűrjük, és pépesre törjük, közben ízlés szerint sóval, szerecsendióval ízesítjük, és kevés vajat keverünk hozzá.

Hozzávalók

  • 6 db nagy burgonya,
  • 1 karalábé,
  • 1 csokor sárgarépa,
  • 2 póréhagyma,
  • vaj,
  • szerecsendió,
  • só.

Tálalás

Sült húsok, és halak mellé köretként tálaljuk.

Trükk

Ez az a köret, ami önmagában fogyasztható, ám nem arra találták ki.

Az összes recept – kedvenc receptek

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

18 + 2 =

Scroll to top

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close