Megkönnyítheted és felgyorsíthatod a konyhai munkát a mikrohullámú sütővel. Ezek az okos berendezések rendkívül sokoldalúak, ám legtöbben csak azt a tulajdonságát használják ki, hogy felmelegítik az ételüket benne. Pedig…
A mikró fő funkciói az ételek felolvasztása, a felforrósítása, felmelegítése és a főzés.
De álljunk meg egy pillanatra! Egyáltalán van mikrohullámú sütőd? Remélem…
Tudod mi a háziasszonyok rémálma? Ha leég az étel, ha szombaton este elfelejtik a fagyasztóból kivenni a húst a vasárnapi ebédhez, ha hirtelen kell rizst készíteni és fel kell forrósítani a kávét úgy, hogy az íze is megmaradjon. Ilyen és ehhez hasonló esetekben érdemes ahhoz a mikrohullámú sütőhöz nyúlni, ami amúgy is megtalálható minden háztartásban, de elsősorban ételmelegítésre használatos.
Így könnyítheti meg az életünk a konyhában a mikró
Lehetővé teszi, hogy előre tervezzünk, akár váratlan helyzetekre is. Készítsük el az ételt időhiányos napokra, amikor egyszerűen nincs időnk a konyhában főzőcskézni. (Egyre több van ilyen) Fagyasszuk le bátran amit főztünk, mert a mikróban felolvasztott, majd felforrósított ételek ugyan olyan ízletesek maradhatnak, mint a frissen készültek! Ehhez csak be kell tartani azokat a módszertani utasításokat, melyeket mellékeltek a mikrohullámú sütőhöz.
Sokan tartják egészségtelennek a mikrohullámú sütő használatát. Lehet nem is szerencsés minden nap ebben főzni. De ha belegondolunk, akkor a gyors és kímélő, kevés folyadékot igénylő főzés okán az ételben lévő vitaminok, ásványi anyagok a mikrózás során megmaradnak.
Az sem elhanyagolható szempont, hogy a mikróban történő főzéshez kevés edényt kell használni. A főzésre használt edényben általában tálalható is az étel, a tányérban melegített ennivalót pedig nem kell más tálba tálalni. Annak minden háziasszony örül, ha nincs annyi mosogatnivaló!
A mikróban főzéshez egyre több recept áll rendelkezésre (pl: sajtos halfilé), az előételeken át a főételeken keresztül egészen a desszertekig. A legegyszerűbben talán a bögrés rizs készíthető el benne, amihez nem kell mást tennünk, mint egy bögre rizshez két bögre vizet önteni, megszórni ételízesítővel és 5 perc áztatás után lefedve 15 perc alatt készre főzni, majd egy teáskanálnyi olajjal összekeverni.
A főtt kukoricához sem kell többé lábast keresni! Le kell vágni a két végét, a héját viszont rajt kell hagyni és már mehet is a mikróba 2 – 3 percre! Semmivel sem marad el az íze a lábasban főtt kukoricáétól!
Megkönnyítenéd, felgyorsítanád a konyhai munkát? Nézd meg mit tud a mikrohullámú sütőd!